Don Kişot sezonu açıyor

Don Kişot sezonu açıyor

Ozan Güven ve Günay Karacaoğlu’nun rol aldığı ‘Don Kişot’um Ben’, 2019-2020 tiyatro sezonunda İstanbul’daki ilk oyunuyla 25 Eylül Çarşamba akşamı 20.30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde olacak.

Baba Sahne’nin, perdelerini açtığı günden bu yana kapalı gişe oynayan kahkaha dolu prodüksiyonu bildiğimiz ‘Don Kişot’ hikayesini, alışılmışın dışında bir yorumla sahneye taşıyor. Cervantes’in ölümsüz eseri, Mihail Bulgakov’un, dönemini yakalayan uyarlaması üzerinde yükselen metniyle bir defa daha yollara düşüyor. Oyunun yönetmen koltuğunda ise ödüllü yönetmen Emrah Eren oturuyor. Ozan Güven’in çılgın asilzade Don Kişot’a, Günay Karacaoğlu’nun ise ondan daha çılgın silahtarı Sancho Panza’ya hayat verdiği oyunda aynı zamanda; Nazlı Tosunoğlu, Ömür Arpacı, Serhan Ernak, Yüsra Geyik, Dilşad Bozyiğit, Diren Polatoğulları, Enis Aybar, Tuğba Eskicioğlu, Ali Kemal Aydın ve Rifat Durmuş rol alıyor.

don-kisotum-ben-foto-emre-mollaoglu-7-min.jpgdon-kisotum-ben-foto-emre-mollaoglu-12-min.jpg

Tiyatroseverlerin büyük ilgi gösterdiği ve Baba Sahne’deki biletleri satışa çıkar çıkmaz tükenen 'Don Kişot’um Ben' yoğun istek üzerine Baba Sahne’nin yanı sıra Avrupa Yakası’nda da farklı salonlarda sahneleniyor.   

 

Irmak Bahçeci’nin dilimize çevirdiği 'Don Kişot’um Ben”in çok konuşulan müzikleri Can Şengün’ün, sahne tasarımı Barış Dinçel’in, kostüm tasarımı ise Sadık Kızılağaç’ın imzasını taşıyor.

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.