Donarak şehit olan askerlerle ilgili Soylu’dan açıklama

Donarak şehit olan askerlerle ilgili Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli’de operasyon sırasında donarak şehit düşen kahraman askerler hakkında açıklamalarda bulundu. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

İçişleri Bakanı Soylu, donarak şehit olan ve Türkiye’yi yasa boğan 2 asker ile ilgili açıklamalar yaptı.

Bakan Soylu, "Helikopter defalarca almaya çalıştı ama kötü hava şartlarından dolayı alamadı” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu konuşmasında şunları söyledi:

"KESİNTİSİZ OPERASYON"

"Dünyanın dört bir yanından turist yağıyor. Bu da bizim kırsala yoğun operasyonlarımız ve oluşturduğumuz alan baskıları sayesinde gerçekleşiyor. Ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde jandarmamızın, polis özel harekatımızın birlikte gerçekleştirdiği operasyonlarda, cumhurbaşkanımızın 'kesintisiz operasyon' talimatı çerçevesinde bütün bunlar gerçekleşiyor.

"OPERASYONLARDA EN BAŞARILI İLİMİZ TUNCELİ'DİR"

Bu başarıyı sahadaki kahramanlarımız, şehit ve gazilerimizin fedakârlığı sayesinde başardık. 91 bin 197 PKK operasyonu, 38 bin 725 FETÖ operasyonu, DEAŞ'a yönelik ise 2 bin 483 operasyon yapıldı. 1451 PKK'lı, 40 da aşırı terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. 113 lider kadrodan etkisiz hale getirildi. 132 PKK'lı aileleriyle beraber irtibat kurmak suretiyle ikna edildi, silah bıraktırılıp adaletin önüne çıkartıldı. Örgütün içerisindeki koparabilme oranımız çok daha yüksek orana ulaştığını beyan etmek isterim. Tunceli bölgesi PKK'nın en etkin alanlarından birisiydi. Şu anda bu bölgede 81-84 terörist var. Burada operasyonlar devam edecek. Ne DHKP-C'den ne MLKP'den 1 kişi kalmıştır. Bizim Türkiye'de iç güvenlik operasyonları çerçevesinde en başarılı vilayetimiz Tunceli'dir.

"2 ASKERİMİZİN HİPOTERMİ SEBEBİYLE ŞEHİT OLMASI DERİN ÜZÜNTÜ YARATTI"

Tunceli'de iki askerimizin şehadetiyle ilgili bir takım değerlendirmeler, yanlış bilgilendirmeler ortaya konuldu. Ve işin esası da hakikaten maalesef bazen basın yayın organları vasıtasıyla, bazen de sosyal medya vasıtasıyla hemen hemen herkesin bilgi sahibi olduğu bir karmaşıklık yaşıyoruz. Bazı hususları paylaşmak istiyorum. 26 Ekim 2018'de acı bir haber aldık. Terörle mücadele operasyonu faaliyeti esnasında gencecik iki kahramanımız hipotermi sebebiyle şehit olması, hem bizlerde toplumun her kesiminde vatandaşımızda derin üzüntü yarattı.

"PİLOT DEFALARCA DENEMESİNE RAĞMEN ORAYA İNEMEDİ"

Burası bahsedilen bölge, burada ağaç yok. PKK'ya vurduğumuz ağır darbeler neticesinde, yurt dışından terörist takviyesi kararı aldığı bilgisi alındı. Jandarmamız bu girişimi akamete uğratmak için 21 timle operasyona başladı. Şehitlerimiz de bu timde bulunuyordu. 2 bin 300 rakımda, kara yolu ulaşımı olmayan zorlu, kış şartlarına sahip bir bölgedir. Hava şartları aniden ağırlaştı. Onları oraya bırakan helikopter pilotu defalarca denemesine rağmen oraya inemedi. Tabur komutanı başta olmak üzere arkadaşlarımız oraya intikal etmeye çalıştı. Bizim orada askerlerimizi mevsimsel şartlara uygun olarak operasyona çıkarıyormuşuz gibi algılar ortaya koymaya çalıştılar.

"NE TEÇHİZAT EKSİĞİMİZ NE DE HAZIRLIKSIZ GİTMEMİZ SÖZ KONUSUDUR"

Bu hadiseye ilişkin tamamen art niyetli açıklamalara şahit olduk. Bunların hiçbirisinin gerçekle ilgisi yoktur. Şehitlerimizin üzerindeki ekipman, dünya standartlar çerçevesindedir. Ağır kış şartları için özel üretilmiş ekipmanlardır. Ne teçhizat eksiğimiz ne hazırlıksız gitmemiz söz konusudur.

SOYLU FOTOĞRAFLARI YALANLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada donarak şehit olan askerlerin fotoğrafları olduğu iddia edilen kareleri yalanladı. Soylu, bundan sonra bu tür fotoğrafların yayınlanmasına ve yayılmasına izin verilmeyeceğini ifade etti.

soylu1-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.