Dopamini arttırın, Stresten kurtulun!

Dopamini arttırın, Stresten kurtulun!

Dopamin seviyeniz yükseldiğinde, stresiniz azalıyor. Ayrıntılar haberde;

‘Mutluluk hormonu’ olarak adlandırılan dopamin, duyguları, hareketleri, hazzı ve acıyı tetikleyen kimyasaldır. Hareketler, hafıza, davranış, dikkat, uyku, öğrenme ve duygu durumundan sorumludur. Dopaminin azlığı da, fazlası da ciddi hastalıklara sebep olur.

Dopamin, mutluluk salgılamasının yanı sıra, duygusal tepkilerimizi ve kas hareketlerimizi düzenler, odaklanmamızı sağlar, karar mekanizmamızı güçlendirir, problemleri çözüme ulaştırmamızda önemli bir faktördür.

Dopamin seviyesi düştüğünde ruh halimiz bozulur. Depresyon, dikkat eksikliği, bağımlılık, negatif düşünmeye eğilimli olma, hafıza zayıflığı görülür.

İlaç kullanmadan doğal yollarla dopamin seviyesini arttırdığınızda daha mutlu bir yaşam sürmeniz m

ümkün.

1.Bağımlılıklarınızdan kurtulun.

Sigara, alkol, uyuşturucu ve buna benzer bağımlılıklar kısa vadede haz, uzun vadede zarar verir. Bunların yerine, doğaya çıkın, kitap okuyun, hareket edin, gerekirse psikolojik yardım alın.

kitap-002.jpg

2.Egzersiz yapın.

Egzersiz yapmak, dopamin ve endorfin salımını arttırır. Depresyonu önlediği gibi, hem zihinsel hem de fiziksel olarak daha güçlü hissetmenizi sağlar.

dogaspor.jpg

3.Turunçgiller ve Yeşil Yapraklı Sebzelerden Bol Tüketin.

Bu meyve ve sebzeler bol C vitamini içerirler. C vitaminin de dopamin seviyesini yükselttiği araştırmalar ve deneyler sonucunda gözlemlenmiştir.

meyvesoleni.jpg

4.Detoks yapın.

Vücudunuza detoks yapın. Vücutta biriken toksinler ve bakteriler dopamin üretimini engeller. Bağışıklık sistemini yavaşlatır. Yeşil sebzelerden elde edilen suları tüketmekle işe başlayabilirsiniz.

tksdetoks-002.jpg

5.Yaratıcılığınızı geliştirin.

Resim yapmak, yazmak, şarkı söylemek, dans etmek, el işleri yapmak, fotoğraf çekmek ve daha pek çok yaratıcı aktivite, beyninizdeki dopamin seviyesini arttırır.sea-sunset-women-1145382.jpg

6.Müzik dinleyin.

Müzik dinlemek, dopamin seviyenizi yükseltir. Size kendinizi daha iyi ve enerjik hissettirir.

headline.jpg

7.Meditasyon Yapın.

Meditasyonun; aşırı düşünmeyi durdurup içinde bulunduğumuz anı yakalamanızı sağlamak ve zihninizi yavaşlatmak gibi faydaları vardır. Meditasyon, dopamin düzeyini arttırır, zihninizi yatıştırır, iyi hissetmenize yardımcı olur, daha iyi bir zihinsel enerji yaratır. Eğer düzenli olarak meditasyon yaparsanız, stresli durumlarla daha kolay başedebilirsiniz.
meditasyon-nasil-yapilir-2-e1482745847795.jpg

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.