‘Dört Mevsim’ ilk kez İzmir’de!

‘Dört Mevsim’ ilk kez İzmir’de!

Antonio Vivaldi'nin aynı adı taşıyan eserinden uyarlanan ‘Dört Mevsim’ bale gösterisi ilk kez İzmirlilerle buluşacak. İşte muhteşem gösterinin ayrıntıları;

İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin aynı adı taşıyan eserinden baleye uyarlanan ‘Dört Mevsim’ ilk kez İzmirlilerle buluşacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin düzenlediği muhteşem gösteri, bugün ilk kez İzmir’de sahnelenecek.

Uğur Seyrek'in koreografisini hazırladığı ‘Dört Mevsim’ bale gösterisi bugün Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Olten Filarmoni Orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak. Işık Noyan ve Uğur Seyrek tarafından librettosu yazılan eserin dekor tasarımını Kaan Güreşçi, ışık tasarımını da yine Uğur Seyrek ile Müfit Özbek yaptı.

izmir-dort-mevsim-siyaset-cafe.jpg

Koreograf Uğur Seyrek, izleyiciler için gösteri ile ilgili bilgiler paylaştı. İzleyicilerin gösteride kendi yaşamlarından bir parça göreceğini söyleyen Seyrek, doğa ve insan yaşamının gösterinin merkezinde olacağını vurguladı.

izmir-9483939-dort-mevsim-bale-siyaset-cafe.jpg

Seyrek, "Doğa ile insan yaşamı aslında birbirine uygun, onlar da birlikte büyüyorlar ve zamanları geldiğinde ölüyorlar. Tek fark, ilişkilerde. Biz ilişkilerle başlıyoruz, ilkbahar flörtle başlıyor, yazın aşk oluyor, sonbaharda ayrılık geliyor, kışın da ölüm gerçekleşiyor" diye konuştu.

izmir-bale-siyaset-cafe.jpg

Dört Mevsim, bugün sahnelenecek ilk prömiyerin ardından 26, 29, 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde Elhamra Sahnesi'nde tekrar İzmirlilerle buluşacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.