Dört Türk General'in Azerbaycan'a atanması Turan Ordusu'nun temelini oluşturuyor

Dört Türk General'in Azerbaycan'a atanması Turan Ordusu'nun temelini oluşturuyor

Geçtiğimiz günlerde alınan YAŞ kararları gereği, TSK'da yapılan General ve Amiral atamalarında dikkat çeken Azerbaycan'a 4 General'in atanması oldu.

YAŞ kararları sonrasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki atamalarda Bakü’de TSK temsilinin arttığı gözlendi.

Kara Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümgeneral Bahtiyar Ersay, Azerbaycan Görev Grup Komutanlığında görevlendirilmek üzere Genelkurmay Başkanlığı emrine atandı. Tuğg. Abdullah Katırcı ise Azerbaycan Görev Grup Komutanlığı Ortak Merkez Komutanlığı’nda görev üstlenmek üzere Ege Ordu Komutanlığı emrine atandı. YAŞ’ta tuğgeneralliğe terfi eden Ender Güner Azerbaycan Görev Grup Komutanlığı Kurmay Başkanlığında görevlendirilmek üzere Genelkurmay emrine atandı. Bakü Silahlı Kuvvetler Ataşesi de değişti. Yeni ataşe Tuğg. Zekeriya Yalçın oldu.

 

 

bahtiyar-ersay.JPG

Tümgeneral Bahtiyar Ersay

 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycan'da temsil edilen Özel Komuta Merkezi'ne 4 General ataması dikkat çekti.

Özel Komuta Merkezi yeni değil ve 1992'den beri Azerbaycan'da faaliyet gösteriyor. Ancak düşük rütbeli subaylar tarafından temsil edilmekteydi.

TURAN ORDUSU'NUN KAPSAMI GENİŞLİYOR

4 General'in  Azerbaycan'a atanmasını değerlendiren siyaset bilimci, eski devlet meclisi üyesi Gabil Hüseynli, konuyla ilgili Yenisabah.az'a verdiği röportajda, Azerbaycan'ın Türk ordusu modeline geçişin uzun süredir kabul gördüğünü kaydederek şunları söyledi:

 

"Azerbaycan uzun süredir Türk ordusu modeline geçişi kabul etti. Azerbaycan'a dört generalin gönderilmesi, bu çalışmanın geniş çapta yürütüldüğü anlamına geliyor.

Aynı zamanda, Türk ve Azerbaycan ordularının tek ordu konsepti ile birleştirilmiş bir model üzerinde eğitilmesi için bir strateji öngörülmektedir. Geleceğin Turan ordusunun temeli budur. Şimdiden çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Dikkat ederseniz Hava Kuvvetleri "Turkaz" şahinlerinin paralel eğitimleri ile Deniz Kuvvetlerinin ortak terörle mücadele tatbikatları Konya'da yapılıyor. Aynı zamanda NATO'da kurulan "Deniz Kedileri" olarak adlandırılan deniz kuvvetlerinin özel kuvvetlerinin eğitimlerine de başlandı.

Kara kuvvetleri de bugün eğitiliyor. Aynı işlem burada da gerçekleştirilir. Bu ordu daha profesyonel, daha çok yönlü işler yapabilecek ve dolayısıyla kara kuvvetlerinin en seçkin birimlerini oluşturacaktır."

Gabil Hüseynli, eğitimlerde çok mesafe kat edildiğini belirterek, "Azerbaycan ordusunun Türkiye ile yaptığı eğitimler ciddi sonuçlar veriyor. Eğitmenlerin mesleki eğitimleri üst düzey eğitmenler tarafından yapılıyor.

Bakü'deki komuta merkezine dört generalin atanması, Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin yeni NATO standartlarına geçişini amaçlıyor."

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.