Dörtlü tahıl koridoru zirvesi sona erdi! Bakan Akar'dan ilk açıklama

Dörtlü tahıl koridoru zirvesi sona erdi! Bakan Akar'dan ilk açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna tahılına ilişkin dörtlü toplantıda İstanbul’da tarafların temsilcilerinin bulunacağı koordinasyon merkezi oluşturulması konusunda mutabık kalındığını bildirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle oluşan gıda krizi tüm dünyayı tedirgin eden ve atılacak adımların merakla takip edildiği gelişmelerden bir tanesiydi.

Ukrayna limanlarında bekleyen tahıl ve gıda maddelerinin deniz yoluyla emniyetle sevkine ilişkin Türkiye'nin çözüm arayışları sonuç vermiş ve İstanbul'da Rusya, Türkiye, Ukrayna ve BM heyetleri arasında dörtlü tahıl koridoru zirvesi yapılması planlanmıştı.

Türkiye, Rusya Federasyonu ve Ukrayna savunma bakanlıkları askeri heyetleri ile Birleşmiş Milletler heyeti arasındaki Kalender Kasrı’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 1,5 saat süren dörtlü toplantı, MSB'den 17.30'da yapılan açıklamaya göre sona erdi.

 

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA GELDİ


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Ukrayna tahılına ilişkin dörtlü toplantıda İstanbul’da tarafların temsilcilerinin bulunacağı koordinasyon merkezi oluşturulması konusunda mutabık kalındı. Önümüzdeki hafta Ukrayna ve Rus heyetleri yeniden Türkiye'de toplanacak, toplantıda hem bütün detaylar gözden geçirilecek hem yaptığımız çalışmalar imza altına alınacak. Dörtlü toplantıda liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontroller yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi teknik konularda mutabakat sağlandı." ifadelerini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.