Dostluk Kısa Film Festivali’nde en iyiler belli oldu

Dostluk Kısa Film Festivali’nde en iyiler belli oldu

Halk ozanı Aşık Veysel’den ilham alarak yoluna devam eden Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nde ödüller verildi. 62 ülkeden 750 filmin başvurduğu festivalde; Birincilik Ödülünü Türkiye’den Tahsin Özmen’in ‘Pantor’ filmi kazandı.

2. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali Ödülleri, geçtiğimiz akşam Grand Pera’da düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Ödül gecesine Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yılmaz, Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, bu yıl festivale ilham olan değerli ozan Aşık Veysel’in torunu Yeliz Şatıroğlu, Yönetmen Reis Çelik başkanlığında, oyuncu Feyyaz Duman, Yönetmen Vuslat Saraçoğlu, İranlı Yönetmen Nima Javidi ve Bosnalı Yönetmen Ado Hasanović’ten oluşan Festival Jürisi, Festival Direktörü Faysal Soysal, Festival Koordinatörü M. Lütfi Şen, Festivalin Danışmanı ve eski Antalya Film Festivali Başkanı  Elif Dağdeviren, Yönetmen İsmail Güneş ile sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

 

 

 

Oyuncular Irmak Örnek ve Mert Yavuzcan’ın sunduğu ödül gecesinin açılışı Türk Halk Müziği Sanatçısı Emirhan Kartal’ın seslendirdiği Aşık Veysel türküleri ile gerçekleşti.

 

 

Gala gecesinde Türk sinemasına katkılarından dolayı oyuncu Gülsen Tuncer ve kurgu yönetmeni Mevlüt Koçak’a Onur Ödülüne layık görüldü.  Festivalin klasiği olan 15 bin TL’lik Teknik Destek Ödülü bu yıl, Türkiye’den Yılmaz Özdil’e verildi.  

 

 

 

KIZILAY DOSTLUK ÖDÜLÜ İRAN’A

Bu yıl festivalde uluslararası dostluğun en büyük kurumu Kızılay tarafından ilk kez verilen 10 bin TL’lik Kızılay Dostluk Ödülü, İran’dan “This Side, Other Side (Bu Taraf ve Karşı Taraf)” animasyon filme layık görüldü.

 

 

EN İYİ FİLM ‘PANTOR’

Bu yıl 11 farklı ülkeden 16 kısa film ödüller için yarıştı. Festivalin 20 bin TL’lik Birincilik Ödülü Türkiye’den Tahsin Özmen’in ‘Pantor’ filmine verildi. Oyuncu Feyyaz Duman’ın açıkladığı 10 bin TL’lik İkincilik Ödülü, İran’dan Shahram Maslakhi’nin ‘Piece Cemetery 85’e filmine gitti. 5 bin TL’lik Üçüncülük Ödülü Fransa’dan Onur Yağız’ın ‘Toprak’ filmine verildi.

 

Festival Jürisi bu yıl İran’dan Vahid Alvandifar’ın ‘Cover’ ve Çin’den Cheng Chao’nun ‘Angel’s Mirror’ filmlerini de mansiyonla ödüllendirdi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.