Down sendromlu gençlerin ikinci adresi

Down sendromlu gençlerin ikinci adresi

Üsküdar Belediyesi, bundan 3 yıl önce hizmete sunduğu, down sendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin ikincisini İstanbullulara kazandırdı. Açılışa Reynmen, Ferman Akgül, Gökçe, Aydilge gibi ünlü isimler de katıldı.

Tebessüm Kahvesi’nin 2’nci şubesi; sosyal medyada şarkıları milyonlarca kez izlenip dinlenen Reynmen, Manga grubunun solisti Ferman Akgül, Serkan Çağrı, Yavuz Bingöl, Yusuf Güney, Gökçe, Ekin Uzunlar, Aydilge, Irmak Arıcı, Melike Öcalan, Ceyhun Yılmaz, Aslı Hünel, Bekir Aksoy, Eypio gibi ünlü sanatçıların katılımıyla hizmete sunuldu.

 

c-min-002.JPG

 

Açılışa vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Özellikle Reynmen’in gelişiyle açılış alanında küçük çaplı bir izdiham yaşandı. Açılışa gelenlerle sık sık fotoğraf çektiren Reynmen daha sonra down sendromlu çocuk ve gençlerle buluştu.

 

 r-min.JPG

 

Tebessüm Kahvesi’nin 2’inci şubesinin açılışı sırasında yaptığı konuşmada Tebessüm Kahvesi’ni Sadece sevgi ve tebessümle hizmet veren Üsküdar’ın en saf, en temiz kafesi” olarak tanımlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:

 

 “İlk Tebessüm Kahvesi’ni 2016’da açmıştık. Bu güzel mekânın şöhreti dünyanın farklı yerel yönetimleri tarafından da takdir edildi. Ve şimdi bu güzel mekânın ikincisi açıyoruz. Tebessüm Kahvesi bugün sıcacık, hayat dolu bir Üsküdar markası, Üsküdar simgesi..  Buranın başka yerlerdeki kurumlar tarafından model alındığını biliyoruz. Üsküdar Belediyesi Hizmet Binamızın içinde konumlandırdığımız 2’nci Tebessüm Kahvelerimiz bizlere, çalışanlarına, çalışanlarının ailelerine umut olmaya, mutluluk vermeye devam edecek.”

 

b-min-005.JPG

 

Hilmi Türkmen’in ardından sanatçılarda tek tek Tebessüm Kahvesi’nin açılışına gelen vatandaşları selamlayarak herkesin dünya engelliler gününü kutladılar. Açılış sonra sanatçılar Tebessüm Kahvesi’ne geçerek görevli down sendromlu gençlerle sohbet ettiler, birlikte bol bol fotoğraf çektirdiler.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.