Dr. Elif Abiç’ten Kapalı Maraş sorununa ışık tutacak bir kaynak kitap: “Tarihe Gömülmüş Dev Şehir: Kapalı Maraş”

Dr. Elif Abiç’ten Kapalı Maraş sorununa ışık tutacak bir kaynak kitap: “Tarihe Gömülmüş Dev Şehir: Kapalı Maraş”

Dr. Elif Abiç’in İngilizce olarak kaleme aldığı benzersiz kaynak eserin ilk baskısı Giant City Buried in History: Varosha (Tarihe Gömülmüş Dev Şehir: Kapalı Maraş) raflarda yerini aldı.

Turizm, otelcilik ve seyahat endüstrilerine yönelik önemli çalışmalarıyla bilinen, bu konularda yazılmış birçok analiz ve değerlendirmeleri bulunan Dr. Elif Abiç, Kapalı Maraş’ın açılarak ekonomiye kazandırılması için Kapalı Maraş sorununu birçok yönden ele alarak, eşsiz bir çalışmaya imzasını attı. Eser daha şimdiden tarih severlerin arşivlerdeki yerini almış gibi görünüyor.

 

 

elif-abic1.jpg

Alanında ilk olma özelliği taşıyan, uzun soluklu bu çalışma 1974 öncesindeki Kıbrıs adasına ve Akdeniz’in incisi Kapalı Maraş’a anlamlı bir yolculuk yaptırıyor.

 

elif-abic2.jpg

 

8 bölümden oluşan bu önemli kaynakta, 1950’lerden itibaren Kıbrıs adasının sosyal ve ekonomik gelişimi, adanın Kuzey ve Güney’indeki turizm endüstrisi düzeyleri, KKTC’deki turizm endüstrisi politikaları, Kapalı Maraş sorunu, Kapalı Maraş'ta bulunan Vakıf mallarının durumu ve bunların tasarrufuna yönelik İngiliz sömürgesi tarafından çıkarılan yasalar ve uygulamalar, geçmişten günümüze Kapalı Maraş'a yönelik yapılan öneriler ve müzakereler, önemli siyasi kişilerin görüş ve önerileri, Kapalı Maraş’ta BM’nin varlığı, Kapalı Maraş'ta Taşınmaz Mal Komisyonu'nun pozisyonu, Kapalı Maraş'taki eski sakinlerin pozisyonu ve daha birçok konu detaylı bir şekilde ele alınmış ve Kapalı Maraş sorununa yönelik çözüm önerileri ortaya koyulmuştur.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.