Dr. Serdar Savaş'tan sınav çağrısı: Bu sınav virüs bulaştırma partisi olur! Ertelensin

Dr. Serdar Savaş'tan sınav çağrısı: Bu sınav virüs bulaştırma partisi olur! Ertelensin

Dr. Serdar Savaş, koronavirüs sürecinde yapılan merkezi sınavlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Savaş: "Bu sınav virüs bulaştırma partisi olur. Mutlaka ertelenmeli” ifadelerini kullandı.

Yaklaşan merkezi sınavların koronavirüs tehlikesi nedeniyle mutlaka ertelenmesi gerektiğini söyleyen Dr. Serdar Savaş, RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’nın konuğu oldu:

"81 İLDE MASKE YASAĞI OLMALI"

“Şu anda içinde bulunduğumuz durum sürü bağışıklığı yöntemi ama bunun bilinçli olarak yapıldığını da zannetmiyorum. Hastalığın yayılmasını önlemek için alınması gereken hiçbir ciddi önlem alınmıyor. 81 İlde maskesiz sokağa çıkma yasağı olmalı. 3 hafta boyunca önce 500 bin,1.5 milyon, ve sonra 2.5 milyon öğrenci ve aileleriyle beraber milyonlarca insanı bir araya getirerek birbirlerine bulaştırma partisi yapar gibi yaparsanız bunun adı ileri seviyede sürü bağışıklığı oluşturma davranışıdır. Bilerek mi yapıyorlar bilmeden mi yapıyorlar bilmiyorum.Ama bu çocuklar arasında kronik rahatsızlığı olan çocuklar var. Bu hastalık da en çok kronik rahatsızlığı olanları etkiliyor. Şimdi siz astımlı bir çocuğun ailesi olsanız, nasıl çocuğunuzu yüksek virüs kapma olasılığı olduğunu bile bile sınava gönül rahatlığıyla göndereceksiniz? Bu sınavlar kesinlikle ertelenmelidir.

 

ÇOCUKLAR 65 YAŞ ÜSTÜ YAKINLARINA BULAŞTIRABİLİR

Sadece sınava giren çocuklara değil onlar aracılığıyla evdeki anneleri babaları, 65 yaş üstü akrabalarına da bulaşabilir. Şimdi bir yakın akrabasına virüs bulaştırıp onun ölümüne sebebiyet veren bir çocuğun psikolojisini düşünebiliyor musunuz?”

"SINAVLAR ERTELENSİN"

“Bakın, bir çocuk aradı beni hocam dedem öldü, annem yakalandı nefessiz kaldı onun öldüğünü düşündüm. Hastaneye yetiştirdik. Ben ders falan çalışamadım. Allah aşkına bu sınavlar ertelensin. Hangi insan evladı bu çocuğu zorla sınava sokabilir?

"İNSAN HAYATINA SAYGI GÖSTERİN"

Bir başka çocuk aradı babam kanser hastası, hocam ölmek de istemiyorum eve gidip babama da bulaştırmak istiyorum dedi. Bu çocuklara kulak vermemiz lazım. Bu çocuklara, insan hayatına saygı gösterin.

"BEN O KUZULARIMIN NASIL YANINDA OLMAM"

Ben bir halk sağlıkçıyım. Yemin etmiş bir hekimim. Doğru bildiğimi dosdoğru söyledim. Ben inançlı bir Müslümanım. Haksızlığa uğramış insanların yanında durmam gerekir benim. Ben o kuzularımın nasıl yanında olmam?

 

2.5 MİLYON KİŞİNİN SINAVA GİRMESİNE "BİR ŞEY OLMAZ" DİYORLARLAR

Çocuklarla Instagram’dan yayınlar yaptım ben. Mesajlar mektuplar yazdılar bana. Bilim Kurulu’ndaki güruhtan aldıkları cevaplar çok yıkıcı. Kadınlara gün yapmayın diyorlar ama 2.5 milyon kişinin sınava girmesi için ‘bir şey olmaz’ diyorlar.”

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.