DSP adayı Yılmaz CHP adayı Yavaş’a ‘Devşirme’ dedi

DSP adayı Yılmaz CHP adayı Yavaş’a ‘Devşirme’ dedi

DSP Ankara Belediye Başkan adayı Haydar Yılmaz, “Ankara’da CHP’nin 2014 yılına kadar kendi adayı vardı. Bunlara ne oldu ki sağdan devşirme aday gösteriyorlar?” dedi.

DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Haydar Yılmaz Gazete Duvar’dan Tamer Arda Erşin’e konuştu. Yılmaz, CHP’nin aday gösterme kriterlerine tepki göstererek CHP Ankara adayı Mansur Yavaş’ın ‘çakma’ olduğunu iddia etti.

ESKİ ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI

DSP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haydar Yılmaz, 1999-2004 yılları arasında CHP’nin Çankaya Belediye Başkanıydı. 2004 Yerel Seçimi’nde CHP’den Çankaya’ya aday gösterilmeyince partide tartışmalar yaşandı.

Haydar Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçiminde yine Çankaya için CHP’ye aday adaylığı başvurusu yaptı ancak aday yapılmadı. Yılmaz Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı adayı Mehmet Özhaseki il CHP ve İYİ Parti adayı Mansur Yavaş’ın “sağcı” olduğu gerekçesiyle CHP’den istifa ederek DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Haydar Yılmaz, Mansur Yavaş’ın karşısına “Yavaş yavaş değil Haydar Haydar” sloganıyla çıkarak Alevi seçmene göz kırptığı yorumunu da kabul etmeyen Haydar Yılmaz’ın sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

CHP ATATÜRK ÇİZGİSİNDEN UZAKLAŞTI

CHP giderek Atatürk’ün kurmuş olduğu parti çizgisinden uzaklaştı. DSP’yi o çizgiye yakın gördüm ve ayrıldım. Ön seçim bekliyorduk ancak olmadı. Çankaya için aday olma şansım ortadan kalktı. Ankara’da iki sağ adayın yarışını ve sol tabanda rahatsızlık olduğunu gördüğüm için aday olmamın doğru olacağını düşündüm. Zaten iki adayın birisi “Gönül” diğeri “Derman” diyor.

BUNLARA NE OLDU Kİ SAĞDAN DEVŞİRME ADAY GÖSTERİYORLAR?

Bana denk düşen bir partiden Türkiye ve Ankara’ya mesaj vermek zorundayız dedim. Her görüşe saygım var, aday olabilirler ama uygun yerlerden aday olurlar. Ankara’da CHP’nin 2014 yılına kadar kendi adayı vardı. Bunlara ne oldu ki sağdan devşirme aday gösteriyorlar?

AFİŞ SALDIRISININ ALTINDA ÇANKAYA BELEDİYESİ İŞÇİSİ ÇIKTI  

Kimin yaptığını çok iyi bilmiyorum ancak geçtiğimiz gün Emniyet’e intikal eden olayda “4 tane Çankaya Belediyesi işçisi” diye bildirildi. Bu arkadaşların kendiliğinden afişleri keseceğine inanmıyorum. Bunları teşvik eden ve gönderen vardır. Kimin yaptırdığını bulmak Emniyet’in görevi. Her kesimden oldu ancak ben hayatım boyunca verdiğim kararlardan geri dönmedim. CHP kanadı da açıktan söylemiyor ama insanları kışkırtmasını çok iyi biliyor.

GEÇEN DÖNEMDE DE ARKADAŞ ‘YAVAŞ YAVAŞ’ DİYORDU

Zaten arkadaş (Mansur Yavaş) projelerini açıklarken, “Yavaş yavaş Ankara” diyor. Bu ne demek bilmiyorum. Geçen dönemde de arkadaş “Yavaş yavaş” diyordu olmadı. Bu sefer de “Haydar Haydar” olsun diyorum. Vatandaşlar arasında ayrım yapan bir insan değilim. Hoş karşılamam. Haydar hem Alevi hem de Sünni ismi. Kafiyeli olduğu için Haydar Haydar…”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.