DSP lideri CHP-HDP geriliminin perde arkasını açıkladı! CHP sözünü tutmadı,HDP ortalığı karıştırdı

DSP lideri CHP-HDP geriliminin perde arkasını açıkladı! CHP sözünü tutmadı,HDP ortalığı karıştırdı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP ve HDP arasında yaşanan gerilimin perde arkasını anlattı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

 

Millet İttifakı ve HDP irtibatına ilişkin konuşan Aksakal şu ifadeleri kullandı:

 

"Yerel seçimlerde bir anlaşma yaptılar. Belediye yönetimini paylaşacaklardı. Örneğin İBB'de İSPARK'ı HDP, kültür müdürlüklerini İYİ Parti alacaktı.

Ancak CHP sözünde durmayınca HDP ortalığı karıştırdı. Bir vatandaş çıktı "İYİ Parti bize aracı gönderip 'şurada burada ne yapalım diye sordu' dedi. Çarşı karıştı tabi. Biz hiçbir zaman ülkemize kast eden bir yapının olduğu ittifakta yer almayız"

 

İTTİFAK SORUSUNA ÜSTÜ KAPALI CEVAP VERDİ

 

"Kendinizi hangi ittifak bloğuna yakın hissediyorsunuz" sorusuna DSP lideri üstü kapalı bir cevap vererek, "Bizim ilkelerimiz belli. Bu toprakları parçalamayı amaç edinenlerle yan yana gelemeyiz. Biz kimsenin düşmanı değiliz. AK Parti iktidarda diye düşman edinecek değiliz, elbette eleştiririz fakat düşmanlık yapmayız. Siyaset zemininde her türlü partiyle ittifakı kurullarımızda görüşürüz, bu da bizim hakkımızdır" ifadelerini kullandı.

 

'BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARININ ENGELLENDİĞİ İDDİALARINI YALANLADI'

 

CHP'li belediyelerin pandemi sürecindeki çalışmalarının engellendiği yönündeki iddialara değinen Aksakal şöyle devam etti:

 

"Bizim belediyelerimize bir engelleme yok. Belediyelerimiz merkezi yönetimin önüne geçme gayreti içinde değiller. Vatandaşa hizmet edecek olduktan sonra devlet bunu neden engellesin".

 

CHP kanadından yapılan "Belediyelerimiz zor durumda acilen kaynak aktarılması gerekiyor" çıkışına ilişkin DSP lideri, "Bizim belediyeler, önceden kalan borçları dahi ödediler. Eğer yönetemiyorsanız 'çekilin oradan' denir ve birileri gelir yönetir. Devletimiz güçlüdür" diye konuştu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.