DSP Liderinden flaş çıkış "Biz de ülkücüyüz"

DSP Liderinden flaş çıkış "Biz de ülkücüyüz"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Aksakal, Mansur Yavaş ile ilgili olarak, 'DSP’nin Ankara’da oyları böldüğüne yönelik iddialar var. Ben bu iddiaların doğru olmadığını söyledim. Mansur Yavaş’a yönelik bir eleştiri değil. Mansur Bey ülkücü, AK Parti’nin adayı ülkücü. Saadet Partisi çıkarıyor bir aday, sağcı. Biz de solcuyuz, bir aday çıkarıyoruz. Hakkımız yok mu?' dedi.

Aksakal şöyle devam etti:

'CHP’nin adayı Mansur Yavaş’la ilgili “Ankara’da iki ittifakın adayı da ülkücü. Bu, millete zulüm değil mi? Solcuyum ama sonuçta bir ülkücü seçeceğim…” yorumunu yapmıştınız. DSP’nin Ankara’da oyları böldüğüne yönelik iddialar var. Ben bu iddiaların doğru olmadığını söyledim. Mansur Yavaş’a yönelik bir eleştiri değil. Mansur Bey ülkücü, AK Parti’nin adayı ülkücü. Saadet Partisi çıkarıyor bir aday, sağcı. Biz de solcuyuz, bir aday çıkarıyoruz. Hakkımız yok mu?' dedi.

Aksakal, 'BBP’den, AK Parti’den gelen isimler de kendisini solcu olarak tanımlıyor mu?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'DSP’nin tüzüğüne göre partisi olmayan sıradan vatandaş da gelip aday olabilir ama seçildiğinde üyelik işlemleri yapılabilir. CHP’de, partiye üye olmadan bir yere aday olunamıyor. Bize gelen partisinden ayrılmış gelmiş, partililik kavramı bir insanın üzerine yapışır mı! Biz de ülkücüyüz. Ülkücülük ne demek? İdealist demek. Turancılık boyutunda bir siyasetin temsilcisi olarak değerlendirdiğimiz kişileri zaten aday yapmıyoruz.

Kendisi MHP kökenli ve ‘ülkücüyüm’ diyor. Dikkat ederseniz sosyal demokratım da demiyor, Atatürkçülüğünü ön plana çıkarmıyor. İnsan aday olduğu partinin rozetini taşımaktan utanır mı? AK Parti’nin adayı Cumhur İttifakı’nın amblemini kullanıyor. Sen niye koymuyorsun? Bulunmaz Bursa kumaşı mısın? Rozeti taşıyacaksın ve seçildiğin andan itibaren her partili insana eşit hizmet götüreceksin. Görev yapan rozet değil kişi.'

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.