Dün gece Ankara'da Suriyelilerin yaraladığı 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetti

Dün gece Ankara'da Suriyelilerin yaraladığı 18 yaşındaki Emirhan Yalçın hayatını kaybetti

Dün gece Ankara'da Suriye uyruklu olduğu belirlenen bir kişi 18 yaşındaki Emirhan Yalçın'ı göğsünden bıçakladı. Yalçın, hayatını kaybetti.

Ankara'da bir parkta mahalle sakinleri ile Suriye uyruklu olduğu belirlenen kişiler arasında çıkan kavgada, iki Türk genci yakalandı. Olayın ardından bir araya gelen 100 kişilik bir grup, yabancılara ait iş yerleri ve araçlara zarar verdi. Yaşanan gerginlik, Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla'nın olay yerine gelip mahalleliyi sakinleştirmesi üzerine son buldu.

Dün akşam saatlerinde Altındağ ilçesi Önder Mahallesi'nde bulunan bir parkta meydana gelen olayda, İki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre yabancı uyruklu Y.A., yanında bulunan bıçakla Emirhan Yalçın (18) ve Ali Yasin Güler'i yaraladıktan sonra olay yerinden kaçtı.

 

YARALI GENÇ HASTANEYE KALDIRILDI

 

Çevredekilerin ihbarı üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Göğsünden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan Emirhan Yalçın, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ali Yasin Güler de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

 

ŞÜPHELİ YAKALANDI

 

Yalçın'ın durumunun kritik olduğu belirtilirken, Güler'in ise sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Kavgaya karışanların yakalanması için çalışma başlatan polis, şüpheli Y.A.'yı kısa sürede yakaladı.

 

POLİS MAHALLELİYİ GÜÇLÜKLE YATIŞTIRDI

 

Yaşanan olayın ardından mahalle sakinleri, parkta toplanarak tepki gösterdi. Yaklaşık 100 kişi, yabancılara ait iş yerleri ve araçlara zarar verdi. Polis ekipleri, olayları güçlükle yatıştırdı. Ardından olay yerine gelen Altındağ Kaymakamı Cumali Atilla, mahalle sakinleriyle görüşerek, evlerine dönmeleri konusunda ikna etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

ÜMİT ÖZDAĞ ACI HABERİ VERDİ

 

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ sosyal medya hesabından acı haberi duyurdu. Özdağ paylaşımında “Ankara Önder mahallesinde dün gece Suriyeli katiller tarafından bıçaklanan Emirhan Yalçın (18) hayatını kaybetmiştir. Ali Yasin Güler ağır yaralıdır. Türk halkının çocukları korumaya çalıştıkları Suriyeliler tarafından katledilmektedir. Türk halkı artık sessiz kalmayacak. YETER ARTIK” dedi.

Ayrıca Özdağ başka bir paylaşımla tepkisini dile getirdi “18 yaşında, dünya güzeli bir çocuk-genç. Annesinin kuzusu. Babası, annesi, kardeşleri, bütün aile fertleri Suriyelilerin ağırlamak için ayrı ayrı 1000 dolar harcadilar.Sonuç Suriye’de savaştan kaçtığı yalanı söylenen çeteler tarafından öldürüldü. Suriyeliler Suriye’ye” dedi.

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.