Dünya birincisi hafız Selman Okumuş, televizyona çıktığı için Diyanet'ten ceza almış

Dünya birincisi hafız Selman Okumuş, televizyona çıktığı için Diyanet'ten ceza almış

Suudi Arabistan’da düzenlenen Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışmasında birinci olan Türk hafız Selman Okumuş, televizyon programlarına çıktığı için Diyanet'ten ceza aldığını ifade etti.

Dünya Uluslararası Kuran okuma yarışması birincisi hafız Selman Okumuş katıldığı bir yayında Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kendisinin Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına davet edildiğini ancak Diyanet'in programa katılmasına izin vermediğini söyledi.

İstanbul Müftülüğü'nden programa katılmak için izin istediğini ancak müftülüğün televizyona izin verdiğini kendisine izin vermediğini belirtti.

Selman Okumuş'un anlattığı olaydan sonra akıllara "Diyanet'te kimler ceza alıyor kimler almıyor?" sorusu geldi.

Son günlerin çok konuşulan ismi Halil Konakçı'nın  "Hatay Fransa’da kalsaydı’" diyerek kenti Arap ve Kürt yurdu ilan etmesinin ardından Diyanet'in uzun bir süre duruma sessiz kalması soruyu daha net bir hale getiriyor.

Yaptığı hemen her açıklama ile Cumhuriyet'e, kadına, laikliğe, Atatürk'e düşmanlığını vurgulayan Konakçı hakkında kamuoyu baskısı ile soruşturma başlatan Diyanet'in soruşturma kapsamında ne sonuca varacağı da merak ediliyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.