Dünya bu rezaleti konuşuyor

Dünya bu rezaleti konuşuyor

CNN TÜRK'e konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Cemaat ile konuşma kasetim çıkarsa CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılırım" dedi. Başbakan Erdoğan'a artık "Başçalan" olarak hitap edeceğini duyuran Kılıçdaroğlu, "helikoptore bin ve git" sözünü yine tekrarla

Yolsuzluk operasyonu

 

Başbakan artık benim gözümde Başçalandır. Başbakan son kasetten sonra başbakan olarak kalamaz. Bundan sonra hukukumuz olmaz. Böyle bir adamın yanında ben nasıl dururum.

 

Başbakanın ses kayıtlarını uzmanlara sorduk, doğrulattık.

 

Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir siyasetçi görmedim.

 

Senin bakanına 700 bin dolarlık saati kim verdi. Rıza Sarraf. 4 bakanı teslim aldı mı, aldı; rüşvet verdi mi verdi.

 

Devletin sırrını Sarraf'a teslim etmediğini kim biliyor?

 

Biz özel yetkili mahkemelerde görüşülen bütün davaların normal mahkemelerde görüşülmesi gerektiğini savunuyoruz. Bu görüşlerimizin arkasındayız. Masum insanların hapiste olduğunu biliyoruz. O davaların savcısı olan kimdi? Başçalan...

 

Bu davaların savcılığını başbakan savunamaz.

 

Yolsuzluk olaylarında ise savcının yalan söyleyemeyeceğini biliriz.

 

Cemaat ile konuşma kasetim çıkarsa CHP Genel Başkanlığından ayrılırım. Ama böyle bir konuşma yok.

 

Başçalan ameliyat oldu, ben gidip sordum. İstifa etmesi gerekir. Ne izzel kaldı ne ikbal...

 

AKP, siyasal yaşamımızda önemli bir partidir. AKP grubuyla bunu yan yana getirmedim. AKP grubuna hep saygı ile yaklaştım. Hükümetin başındaki kişi ile AKP grubunu yan yana getirmem.

 

4 bakan daha onurlu çıktı, biliyorsunuz değil mi?

 

Bütün dünya bunu konuşuyor...

 

Abdullah Gül'e eleştiri

 

Abdullah Gül'ün bulunduğu makama saygı duyarak eleştirilerime devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı'nın da mevcut dikta oluşumunda sorumluluğu var. Bir ülke istihbaratla yönetilir mi? Cumhurbaşkanının hükümetle pazarlık yapma görevi yoktur.

 

Bunlar devleti soymak üzere geldiler, iktidar oldular. Arkalarında yüzde 50 destek olduğuna inanmıyorum.

 

Türkiye'nin insandans yana bir siyaset anlaşıyı var.

 

Seçimde AKP büyük oranda oy kaybedecek. Bizim özel bir çalışmamız, anketimiz yok.

 

CHP olarak geçmişteki oylarımızın daha ilerisinde olmak isteriz.

 

Sayıştay raporlarını yolsuzlukları ortaya çıkarmasın diye kaçırdılar.

 

Özel yaşamla ilgili görüntü ve ses kayıtlarını ahlaki bulmam. Ama devleti yönetmek üzere iktidar olup, devleti soyuyarsanız bunun delilinin resmisi gayrisi olmaz. ABD'deki Watergate skandalını düşünün, resmi dinlemeler miydi? Ses kayıtlarını yayınladık çünkü özel yaşamla ilgili değildi.

 

Havuz kanalları

 

"Alo Fatih"in olduğu kanalların meşruluğu tartışılır, onun ahlaki olarak gitmesi lazım. Adı şaibeye çıkmadığı sürece o kanallara çıkarız.

 

Havuz kanalları ve gazetelerine demeç vermem.

 

Grup konuşmamın kesilmesiyle ilgili olarak Meclis TV ile ilgili suç duyurusunda bulunacağız.

 

Ben Erdoğan'a değil çocuklarına üzülüyorum. Sen nasıl böyle kirli işlerin içerisine sokarsın. Bu nasıl bir para sevdasıdır? Bu ülke hırsız bir başbakanı sindiremez, istifa etmelidir.

 

Mansur Yavaş'ın adaylığı

 

Sağcılık sevdası falan değil. Cumhuriyetten yana olanların bir araya gelmesi lazım. Güç birliği yapmak lazım. Biz onun için beraberiz. Antakya Belediye Başkanı şu anda CHP'li. Özel kavgalara çok önem vermiyorum. CHP'nin tüzüğü belli, programı belli. Bunları kim kabul ederse başımızın üstünde yeri var. Biz bütün ülkenin yurttaylarından oy isteriz.

 

Mustafa Sarıgül koltuğa oturacak mı?

 

Yarın genel başkanlık koltuğunu Mustafa Sarıgül'e mi devredeceğim. Hayır. Genel başkan nasıl olunur, kurultayla. Ben kalacağım başka hiç kimse gelmeyecek. Yok öyle bir şey. Yarışırız, birisi gelir genel başkan olur.

 

İstanbul, Ankara ve İzmir

 

İzmir'i kaybetme olasılığımız yok. Binali Yıldırım bütün müteaahitlerini oraya yığmış. Parayla İzmir'i satın alacaklarını zannediyor. İstanbul'u da alacağız. Elimizde anketler var. Ankara'da da çok iyi durumdayız. Hayalin ötesinde gerçek olarak ortaya çıkacak.

 

Erdoğan'a yönelik "Helikoptere bin ve git" sözleri

 

Şaka değildi. En kestirmeden Türkiye'yi terkederse kendi kurtuluşuna da yardımcı olur. Ben Türkiye'yi düşünüyorum. İnsanları düşünüyorum. Adında şaibe olan biri başbakan olarak kalamaz. Hala koltuğunda oturuyor. Harama ortak olan biri o koltukta oturamaz.

 

Alevi-sunni çatışması olabilir mi?

 

Ben bizim insanlarımızın sağduyusuna güveniyorum. Bunun tipik örneği Hatay'dır. Alevisi, sünnisi ile barış içinde yaşıyorlar. Sağduyuya güveniyorum.

 

Sırrı Süreyya Önder'in CHP'yi eleştirmesi

 

Biz CHP'yiz. Etnik ve inanç üzerinden siyaset yapmayız. Onlar ne yapıyor. Etnik ve inanç üzerinden toplumu ayrıştırıyorlar.

 

Kürt sorunu

 

Kimsenin ölmesini istemeyiz. Bunun önünde engel varsa bunun da kaldırılmasını isteriz. İktidar olursak bir adım neden atmayalım.

 

Seçimler yapılacak mı?

 

30 Mart seçimlerinin olmama ihtimalini düşünmek istemem. Bu ihtimalin olması için Türkiye'nin savaşa girmesi lazım. Türkiye şu anda zaten sıkıyönetim var. Devletin başında çöreklenen birinin hırsızlığını görüyoruz. devletin açıkça soyulduğunu görüyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.