Dünya bu Türk'ü alkışlıyor

Dünya bu Türk'ü alkışlıyor

İzmir, Güney Afrikalı aktivist-girişimci Sarah Collins ve Işınsu Kestelli'nin (sol başta) ortaklığıyla birlikte, ekolojik pişirme çantası Wonderbag'in dünyadaki ikinci üretim ve pazarlama üssü haline geldi. 2023 yılına kadar dünyada 100 milyon Wonderbag d

Bundan iki yıl önce bir yaz tatilinde tanışan İzmirli iş kadını Işınsu Kestelli ve Güney Afrikalı aktivist-girişimci Sarah Collins’in iş ortaklığı küresel nitelik kazanmaya başladı. Kestelli’nin Wonderbag üretmek için kurduğu Doğal Denge Şirketi, iki yıl içinde, sorumluluğunu üstlendiği 23 ülkeye yayıldı. 2023’e kadar tüm dünyaya 100 milyon Wonderbag dağıtma hedefini 2013 yılı başında Davos’ta açıklayan Sarah Collins, Türkiye’den aldıkları enerjinin de etkisiyle bu hedefe emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

 

ÖNEMLİ BİR ÜS OLDU

 

Türkiye’yi Wonderbag’in bölgesel üssü yapan Işınsu Kestelli ise iki yılda önemli aşama sağlayan stratejik ortaklık hamlesi ve yürütülen çalışmalar hakkında şunları söyledi:  “Wonderbag’i ilk gördüğümde doğa ve çevre dostu olması ve birçok avantajı ile tamamen kadına dokunan niteliği nedeniyle çok sevdim...  Evet; bu ticari bir iş, ancak özellikle çevre ve doğaya olan katkıları ve kullanıcıların yoğun olarak kadın olması, toplumun her gelir kesiminden kadına hitap etmesi beni yola çıkarken en çok etkileyen özellikleri oldu.  Her yeni Wonderbag kullanıcısıyla doğaya ve çevreye katkı sağladığımızı düşünmek, kadınlarımızın ve tüm kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor olmak bu işin en keyif veren yanı...”

Wonderbag'in kurucusu Sarah Collins’in Fortune Dergisi tarafından 2013 yılının en güçlü ilk 10 kadın girişimcisinden biri seçilmesiyle dünya üzerindeki popülaritesi ve bilinirliği daha da artan Wonderbag, kısa geçmişinde önemli başarılara imza attı.

Ocak 2013'te Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu'na davet edilen Wonderbag'in, 2023 yılına kadar dünya çapında 100 milyon Wonderbag dağıtma hedefi, Birleşmiş MilletlerGenel Sekreteri Ban Ki Moon’un huzurunda ilan edildi. Bu hedef doğrultusunda üretim ve pazarlama çalışmalarına hız verildi. Wonderbag, Amazon Amerika ve Amazon İngiltere’de de satışa sunuldu. Amazon’dan Wonderbag alan herkes aynı zamanda fakir Afrika ülkelerinde kullanılmak üzere bir adet Wonderbag bağışlıyor.

 

BİLL GATES TWEET ATTI

 

Mayıs 2014'te Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Wonderbag'in avantajlarını anlatan bir tweet atmıştı. Nisan ayında Dubai Prensesi Haya tarafından açılışı gerçekleştirilen İnsani Yardımlar Konferansı’na Türkiye’den Wonderbag de katıldı ve yoğun ilgi gördü. Halen pek çok ünlü restoran ve işletme tarafından hem pişirme hem pişen yemekleri sıcak tutma alanlarında tercih edilen Wonderbag, sosyal sorumluluk çalışmalarını da sürdürüyor... Ülkemizde ve dünya üzerindeki sorunlu coğrafyalarda yer alan mülteci kamplarında Wonderbag kullanılıyor.

WONDERBAG NEDİR?

 

Wonderbag, ısıyı tutma özelliği olan bir yemek pişirme bohçası. Wonderbag ön pişirilmesi yapılan bir yemeği tenceresiyle birlikte içine koyduğunuzda ısıyı muhafaza ediyor. Bu sayede yemeğin dışarıdan ekstra bir enerji almadan, kendi ısısını koruyarak pişmesini sağlıyor. 


Kullanımı kolay; ekstra bir çaba veya alışkanlıkların değiştirilmesini gerektirmez. Paradan, emekten, enerjiden ve zamandan tasarruf sağlar. Mutfakları güvenli, yemek pişirmeyi daha keyifli hale getirir. Özellikle yaklaşan Ramazan ayı için ideal bir üründür. İftardan sonra Wonderbag’in içerisinde bırakılan yemek, sahurda ekstra bir çaba ve zaman ayırmanıza gerek kalmadan sıcacık sofranıza gelir.

NASIL KULLANILIR?

 

Metal tencerede yemeğin ön pişirmesi yapılıyor. Yemeğinizi kısa bir süre kaynamaya bıraktıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alarak Wonderbag’in içerisine yerleştiriliyor. Wonderbag’in kapağını tencerenin üstüne yerleştirdikten sonra iplerinden tutarak iyice sıkılıyor. Yemeğin pişme süresi tamamlanınca tencereyi Wonderbag’in içinden çıkarmak gerekiyor. Wonderbag, yalıtım özellikleri sayesinde ön pişirmesi yapılan yemeğin pişmesini ilave enerji gerektirmeden tamamlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.