Dünya Çiftçiler Günü kutlanıyor

Dünya Çiftçiler Günü kutlanıyor

Salgın koşullarında değeri en çok ortaya çıkan mesleklerden biri de çiftçilik. Bir kez daha anlaşıldı ki bu dünyada ne para ne altın tek önemli şey toprak ve tarım.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Bakan Pakdemirli, mesajında şunları yazdı:  

"Sizin ellerinizde yoğruldu bu bereketli topraklar. Sizinle hayat buldu tarlaya düşen her bir tohum. Durmadınız, çalıştınız. Emeklerinizi alın terinizle harmanladınız. Bu aziz milletin, köklü ve asil tarihinde, daima sizlerin izi oldu. Siz ektiniz, biz doyduk bu zor günlerde. Durmadınız, çalıştınız, emeklerinizi nasırlı ellerinizle harmanladınız. İyi ki varsınız. İyi ki bu topraklara can suyu oldunuz. Türkiye tarımını, Avrupa'da birinci sıraya yükselten sizlersiniz. Emeklerinize minnettarız. Bundan sonra da güçlü ve güzel yarınlarımız sizlerin eseri olacak. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nüzü tebrik ediyor, Ramazan Bayramı’nızı gönülden kutluyorum."

TÜMOSAN DA ÇİFTÇİLER GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Geçmişte zorluklarla ve fiziksel güç gerektiren yollarla yapılan tarımın günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte çiftçilerin de işlerini kolaylaştırdığına dikkat çeken TÜMOSAN Genel Müdürü Halim Tosun, “Dünya olarak içinde bulunduğumuz pandemi döneminde yerli tarımın ve kendine yetebilen ülke olmanın önemini bir kez daha anladık. Ülkemizde pandemiden kaynaklı tüm kısıtlamalara rağmen tarımsal çalışmalar hız kesmeden devam etti. Durmaksızın üreterek büyük fedakarlıklarda bulunan çiftçilerimizin her birinin alın teri bizim için çok kıymetli. Bir ülkenin tarımsal üretiminde kendi kendine yetebilmesi büyük önem arz ediyor. Kırsal kesimin kalkınması demek hem ihracata hem de sanayi sektörüne hammadde sağlamaya yönelik fayda demektir” dedi.

Son yıllarda Türkiye'nin tarıma büyük önem veren ve tarımsal büyümenin her yıl artarak devam ettiği önemli bir pazar olduğunu söyleyen Tosun günün önemini, “Çiftçilerimizin ihtiyaçlarını anlayarak onlara katma değer sağlayacak modeller geliştiriyoruz. TÜMOSAN olarak önceliğimiz, çiftçilerimizin hayatını kolaylaştıracak, verim ve kaliteyi arttıracak ürünlerle onlara destek olmak. Bu toprakların kıymetini bilen ve ekmeğini bu topraklardan çıkaran çiftçilerimizin bugün olduğu gibi her zaman arkasındayız. Genç neslin de bu bilinçle yerli ve milli tarıma sahip çıkmasını ve bu kültürü yaşatmasını arzuluyoruz” diye açıkladı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.