Dünya İslami Uyanış Kurultayı’nda Türkiye’yi Doğu Perinçek temsil etti!

Dünya İslami Uyanış Kurultayı’nda Türkiye’yi Doğu Perinçek temsil etti!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran İslam Cumhuriyeti’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dünya İslami Uyanış Kurultayı’nda Türkiye’yi temsil etti.

İran merkezli Dünya İslami Uyanış Kurultayı, bu yıl ilginç bir ismin katılımıyla gerçekleşti. Çin, İran, Pakistan, Tacikistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Irak ve Hindistan gibi ülkelerin katılım sağladığı konferansa Türkiye’den ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katıldı.

Açılış konuşmasını İran İslam Devrimi Rehberi Dış ilişkiler baş danışmanı ve Dünya İslami Uyanış Kurultayı Genel sekreteri Dr. Ali Ekber Velayeti yaptı. Velayeti, Afganistan tarihinin, Sovyet işgalinden ABD ve NATO işgaline kadar sömürgecilere karşı halkın cesareti ve direnişiyle dolu olduğuna işaret ederek, “Afganistan halkı her zaman her türlü saldırıya ve donanımlı ordulara tepeden tırnağa direndi, Doğu’nun ve Batı’nın iradesine ve saldırganlığına karşı Afgan mücahitler direndi ve ülkelerinde direniş ve onur bayrağını yükselttiler” şeklinde konuştu.

 

Aydınlık gazetesi muhabirinin aktardığı bilgiye göre kurultaya ‘Türkiye temsilcisi’ olarak katılan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek şöyle konuştu:

 

“Türkiye ve İran bölgemizde önemli devletler. Ve Türkiye-İran beraberliği her zaman mazlum milletler adına büyük başarılara imza atmıştır. Türkiye-İran beraberliği aynı zamanda Afganistan içindir, orta Asya içindir, Asya içindir ve bütün insanlık içindir. Bu bakımdan Türkiye ile İran’ın el ele vermesini tarihi önemde buluyoruz. Hem tarih boyunca bu beraberlik büyük başarıların kaynağı olmuştur. Hem de geleceği yaratma da bütün insanlığa büyük hizmetlerde bulunacaktır. NATO’nun Afganistan’dan çekilip gitmesi bütün insanlık için fevkalade önemlidir. Biz Vatan Partisi olarak Türkiye de NATO’ya karşıyız. NATO üslerinin tamamen Türkiye’den temizlenmesi için 60 yıldır mücadele etmekteyiz. Ve Türkiye bugün bu yolda çok önemli adımlar atmaktadır.

Türk milleti Amerikan emperyalizmine karşı dünya halkları için de en ön sıradadır. Türk milleti Amerikan emperyalizmi ile savaşmaktadır. Önümüze baktığımız zaman bölge ülkelerinin birliği İran, Türkiye başta olmak üzere bütün bölge ülkelerinin birliği, Orta Asya devletlerinin ve Cumhuriyetlerinin birliği, Pakistan, Çin Halk Cumhuriyet’i gibi Hindistan gibi diğer bütün Asya’nın önemli ülkelerinin birlikte hareket etmesi, Amerikan emperyalizminin planlarını bozmaktadır ve bundan sonra da bozacaktır.

 

AMERİKA’YA KARŞI KAHRAMANCA DİRENDİNİZ

 

Amerikan emperyalizmine karşı Afganistan halkı bütün dünyaya kahramanlık mesajları verdi ve büyük zafer kazandı. Afganistan halkının, kardeş Afganistan milletinin bu zaferini selamlıyoruz ve yeni zaferler diliyoruz. Kuşkusuz bu Afganistan milletinin birleşmesiyle oldu ve önümüzde de Afganistan’ın bütün taraflarının Afganistan milletini temsil eden bütün örgütlerin birlikte hareket etmesi biz Türkiye halkının, Türk milletinin, Vatan Partisi’nin dileğidir.

Atlantik çağının sonuna geldik. Atlantik’in merkezinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri çöküş dönemine girmektedir. Amerikan emperyalizminin artık dünyada Asya’da ve Afganistan’da elinden gelen yapabileceği tertip, baskı, zulüm, zorbalık, hıyanet bunların sonu gelmiştir. Yapabileceği fazla bir şey yoktur. Şimdi yeniden Asya’dan bir uygarlık yükseliyor. Asya uygarlığı paylaşmacıdır. Asya uygarlığı insanlığa kardeşlik getirecektir. Asya uygarlığı kamucudur, toplumcudur.

Asya uygarlığı barıştan yanadır ve Asya uygarlığı hegemonyacılığa, zorbalığa, baskıya, sömürüye dünya çapında son verecek uygarlıktır. O bakımdan Asya uygarlığının yaratıcıları olan bütün Asya ülkelerini ve halklarını bu toplantımız vesilesiyle yürekten sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Her zaman beraberiz, her zaman dayanışma halinde olacağız ve Afgan halkının mücadelesiyle el ele olacağız. Beraber ileri büyük bir insanlık davasının peşinde devam edeceğiz.”

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.