Dünya koronavirüs ile boğuşuyor! Televizyon kanalları uyardı: 'İşiniz olmadıkça evinizden çıkmayın'

Dünya koronavirüs ile boğuşuyor! Televizyon kanalları uyardı: 'İşiniz olmadıkça evinizden çıkmayın'

Tüm dünyada kabus haline dönüşen koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili haberleri sizler için derledik:

Dünya, kabus haline dönen koronavirüs (Kovid-19) ile boğuşuyor. İran Ticaret Bakanı Rahmani'den sonra İran Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri'nin de koronavirüse yakalandığı öğrenildi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dünyayı dehşete düşüren açıklamasında, "Koronavirüs neredeyse bütün şehirlere yayıldı" ifadelerini kullandı.

 

İSRAİL'DE BİN 150 ÖĞRENCİ KARANTİNAYA ALINDI

 

İsrail'de bir futbol maçına giden genç taraftarda koronavirüs bulunmasının ardından binlerce taraftar için karantina emri verildi. Haaretz gazetesi, yaklaşık 1150 lise öğrencisinin evlerinde karantina altında tutulacağını bildiriyor.

 

IRAK'TA İLK ÖLÜM

 

Son dakika haberine göre Irak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

POLONYA'DA DA GÖRÜLDÜ

 

Polonya Sağlık Bakanlığı, ülke sınırları içerisinde ilk kez koronavirüs vakası tespit edildiğini açıkladı.

 

ABD'DE ÖLENLERİN SAYISI 9'A YÜKSELDİ

 

Kovid-19, dünya genelinde her geçen gün daha fazla insanı etkilerken, ABD’nin Washington eyaletinde virüsten ölenlere 2 kişi daha eklendi. Washington Eyaleti Sağlık Departmanı, yaptığı açıklamada ölü sayısının 9’a, vaka sayısının ise 27’ye yükseldiğini belirti.

Toplam 231 kişinin gözetim altında tutulduğu eyaletin belirli bölgelerinde acil durum ilan edilirken, birçok okulda eğitime ara verildi. Washington’ın en kalabalık şehri Seattle’da, yetkililer ilaçlama faaliyetlerini arttırırken, yerel televizyon kanalları halka "İşiniz olmadıkça evinizden çıkmayın." şeklinde duyuru yapıyor.

 

 

Washington eyaletinden gelen son haber ile ABD genelinde, tamamı Washington eyaletinde olmak üzere, Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 9, ülkenin 15 eyaletinde virüs tespit edilen kişi sayısı ise en az 108 olarak açıklandı.

 

İRAN'DA 92 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

İran'da Covid-19 salgınında ölenlerin sayısı 92'ye, vaka sayısı ise 2337'ye yükseldi.

İran Acil Durum Merkezi Başkanı Pir Hüseyin Kolivend'in yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığı açıklandı. Ülkede hızla yayılan Kovid-19 salgınıyla mücadelede ön plandaki isimlerden olan Kolivend'in tedavi altına alındığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ve Tahran Milletvekili Mahmud Sadıki'nin de koronavirüse yakalandığı açıklanmıştı. İran'ın önde gelen din adamlarından, eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ve Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

 

SANAYİ, MADEN VE TİCARET BAKANI RAHMANİ'DE KORONAVİRÜSE YAKALANDI

 

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı açıklandı. Bakan Rahmani, 19 Şubat'ta başkent Tahran'da gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısına katılmıştı.

 

ÇALIŞANLARA İZİN KULLANMALARI ÇAĞRISI

 

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hava Yolları Şirketi, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında çalışanlarına izin kullanmaları çağrısında bulundu.

BAE Hava Yolları Şirketi'nden yapılan yazılı açıklamada, "çalışanlara izinlerini kullanma ya da bir aya kadar ücretsiz izin alma seçeneği sunulduğu" aktarıldı.

Şirketin İşletme Müdürü Adil er-Rıza, virüs nedeniyle yaşanan gelişmelerin ardından uçuş programında birtakım düzenlemelere gittiklerini ifade etti.

BAE Sağlık Bakanlığı ülkede tespit edilen koronavirüs vakasını 27 olarak açıklamıştı.

 

 

İTALYA KUPASI'NDA DEV MAÇ ERTELENDİ

 

İtalya'da hızlı şekilde yayılan ve çok sayıda kişinin ölümüne yol açan yeni tip koronavirüs nedeniyle Juventus ile Milan arasında dün akşam oynanması gereken İtalya Kupası yarı final rövanş maçı ileri bir tarihe ertelenmişti.

Koronavirüs ülkede şu ana kadar 2 bin 263 kişiye bulaşan ve 79 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

 

AVUSTRALYA'DA VAKA SAYISI 41 OLDU

 

Avustralya sağlık birimleri, Kovid-19 tespit edilen 41 kişiden 1'inin hayatını kaybettiğini, 21 kişinin ise tamamen iyileştiğini ifade etti.

Yetkililer, çeşitli hastanelerde tedavisi süren diğer hastaların ise durumlarının stabil olduğunu duyurdu.

Batı Avustralya’nın Perth kentinde virüsün ilk kurbanı 78 yaşındaki James Kwan oldu. Yeni Güney Galler (NSW) eyaleti 15 vaka sayısı ile ilk sırada yer alıyor. Queensland ve Victoria eyaletlerinde 10’ar vaka tespit edilirken, Güney Avustralya’da 3, Batı Avustralya’da 2, Tazmanya’da ise 1 kişi virüs nedeniyle hastalandı.

Çin ve İran’dan gelen yabancılara seyahat yasağı uygulayan Avustralya, bu iki ülkeden gelen vatandaşlarından iki hafta kendi kendilerini tecrit etmelerini istiyor.

 

 

KORONAVİRÜS NEDİR?

 

Dünya üzerinde ilk kez 1960’lı yıllarda görülen '2019-nCoV' olarak adlandırılan virüs, coronavirüs ya da koronavirüsü adıyla biliniyor. Koronavirüs aralık ayında Çin’in Wuhan bölgesinde yeniden çıkmasıyla beraber internette en çok aranan konulardan birisi oldu. Çin’in Wuhan bölgesi koronavirüs çıktığı yer olarak bilinmektedir.

Hafif, orta ve ağır olmak üzere farklı hallerde seyredebilen koronavirüs, daha önce 2002’de çıkan SARS ile 2012’de çıkan MERS virüsüyle aynı gruptandır. Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan koronavirüsün (koronavirüs) 2020’de çok ağır tablolarda seyrettiği bilinmektedir. koronavirüs salgını şu anda pek çok ülkenin ortak sorunlarından birisi olmuştur. Çoğu insanın hayatının bir anında karşılaştığı bu virüsün yeni çıkan hali oldukça ağır ve olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. koronavirüs, hayvanlardan insanlara sıçrama yapan virüslerdedir. Bu virüs insanlara geçtiği zaman mutasyona uğrar ve insanlar arasında yayılabilir.

 

BELİRTİLERİ NELERDİR?

 

Koronavirüs belirti veren bir hastalıktır. “Corona virüs” ya da “Corona virüsü” olarak da geçen koronavirüsün belirtileri şöyle sıralanabilir:

Kuru öksürük, ateş, halsizlik, boğaz ağrısı, burun akıntısı, vücut ağrıları, zatürre, solunum sıkıntısı, nefes darlığı, ishal, bulantı, kusma, iştahsızlık.

 

KORONAVİRÜSÜN ZARARLARI NEDİR?

 

Soğuk algınlığına benzer bir tabloyla ortaya çıkan koronavirüs zararları büyük olan bir hastalıktır. Gripten daha ağır tabloyla seyrederek ölüme sebep olmaktadır.

 

KORONAVİRÜS HANGİ YOLLARLA BULAŞIR?

 

Dünyayı alarma geçiren koronavirüs soğuk algınlığına yol açan virüslerden biridir. SARS ve MERS-CoV olarak bilinen virüs ailesinin üyesi koronavirüsün bu kadar çok korkutmasının sebebi yayılma gücünün yüksek olmasındandır. 2002-2003 yıllarında salgın yapan SARS da tıpkı şu an olduğu gibi çok korkutan bir virüs olmuştu.

SARS hızlı yayılmıyordu; ancak bulaştığı hastalarda ölüm oranı çok yüksekti. koronavirüsün 100'ün üzerinde çeşidi bulunmaktadır. Büyük çoğunluğu hayvanlarda enfeksiyona yol açan, çok azının insanlara bulaşan bir virüs çeşididir. İnsanlara geçen koronavirüsün büyük çoğunluğu hafif bir soğuk algınlığıyla atlatılabilmektedir.

 

 

 

KORANAVİRÜSTEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

 

Covid-19 salgınında 3 bin 116 kişi hayatını kaybetti. Çin ana karasında 2 bin 983. Ölümlerden 2'si, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde yaşandı. Salgın İran'da 92, İtalya'da 79, Güney Kore'de 28, Japonya'da 12, Fransa'da 3, ABD'de 6, Avustralya, Tayland, Tayvan ve Filipinler'de de birer kişinin canını aldı.

Çin'de salgın nedeniyle son 24 saatte 38 kişi yaşamını yitirdi, 119 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Söz konusu can kayıplarının 37’si Hubey eyaletinde 1'i ise İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde oldu.

Virüs bulaşma durumları şüpheli olan kişilerin sayısı 520’ye, müşahade altına alınan kişilerin sayısı 36 bin 432’ye gerilerken, Kovid-19’dan iyileşerek taburcu edilen hastaların sayısı 49 bin 856’ya yükseldi.

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.