Dünya nefesini tuttu bekliyor! İngiltere’de savaş hazırlığında

Dünya nefesini tuttu bekliyor! İngiltere’de savaş hazırlığında

Flaş Haber! İngiltere Başbakanı Theresa May son dakika açıklamasında bulundu ve operasyona hazır olduklarını belirtti. İşte açıklamaların tamamı ve ayrıntılar;

İngiltere Başbakanı Theresa May, Suriye’ye karşı askeri operasyona hazır olduklarını ifade etti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İngiltere Başbakan Theresa May'ın Meclis'e sormaksızın Suriye'ye karşı bir askeri harekatta yer almaya hazır olduğunu açıkladı.

İngiltere cephesinden de Beşar Esad rejimine operasyon sinyali veren Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump'a destek niteliğinde bir açıklama daha geldi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkenin Suriye'ye karşı askeri harekatta yer alması için hazır olduğunu belirtti.

May, Suriye'de operasyon için Meclis onayı da aramayacak. Ayrıca May, Suriye'de bir askeri müdahale ihtiyacını acil görüyor.

hukumet.jpg

Theresa May daha önceki açıklamasında tüm göstergelerin Suriye'deki kimyasal silahlı saldırıdan rejimin sorumlu olduğunu gösterdiğini söyleyerek, "Bu saldırı, karşılıksız bırakılamaz" ifadelerini kullandı.

Suriye'de Esed rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere 7 Nisan'da düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.