Dünya nefesini tuttu! Tarihi zirve başladı

Dünya nefesini tuttu! Tarihi zirve başladı

Soçi mutabakatının ardından İdlib'deki durum başta olmak üzere, sahadaki genel gelişmeler ve siyasi çözüm sürecinin ele alınacağı Suriye konulu dörtlü zirve başladı.

İstanbul'da Dörtlü Suriye Zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılış konuşması ile başladı. Rusya, Fransa ve Almanya; Türkiye liderliğinde masaya oturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvenin başlangıcında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Değerli dostlarım sizleri şahsım, ülkem ve milletim adına selamlıyorum. Türkiye'ye, İstanbul'a hoş geldiniz. Suriye konulu zirve konulu toplantı münasebetiyle sizleri ülkemde ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. 

5bd47051ae7849052859df4a.jpg

'TÜM DÜNYANIN GÖZLERİ ŞU ANDA TOPLANTIMIZDA'

Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm dünyanın gözleri şu anda bu toplantımıza yönelmiş durumda. Samimi ve yapıcı bir anlayışla hareket ederek bu beklentileri boşa çıkarmayacağımıza inanıyorum. 

Suriye; sayın Putin ile istişarelerimizde en öncelikli konular arasında yer alıyor. Sayın Macron ve sayın Merkel ile de yakın temasta olmaya, kendilerini süreç hakkında bilgilendirmeye daima özen gösterdik."

ZİRVE VAHDETTİN KÖŞKÜ'NDE 

Vahdettin Köşkü’nde yapılan zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron katılıyor. BM Suriye Özel Temsilcisi Steffan de Mistura da toplantıda hazır bulunacak ve liderlere bir sunum gerçekleştirecek.

Zirvede, Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Almanya ve Fransa'dan özel danışman ve temsilciler yer alıyor. 

suriye-kritik-zirve-siyasetcafe-haber.jpg

MACRON'DAN ZİRVE TWEETİ

Türkiye’nin ev sahipliğindeki Suriye konulu dörtlü zirveye katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "İstanbul’a yeni geldim. Bugün burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Putin ve Başbakan Merkel ile Suriye’de yeni bir insani krizi önlemek için kararlılığı sağlamaya çalışıyoruz.'

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.