Dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı yaşam tüyoları

Dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı yaşam tüyoları

Dünyaca ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, kalp sağlığı için bilinçli beslenmenin büyük önem taşıdığını belirterek, sağlıklı bir yaşam için gereken tüyoları verdi.

Tüm dünyada ölümcül sağlık sorunları arasında ilk sırada yer alan kalp hastalıkları küçük büyük herkesi tehdit ediyor. Kalp Cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'de bu konuda sağlıklı yaşam tüyoları verdi.

İşte Öz'den sağlık tüyoları;

SAĞLIKLI BİR KALP İÇİN EN İYİ GIDALAR HANGİSİDİR?

En iyisi bitki ağırlıklı beslenmektir. Meyveler, özellikle yeşil yapraklılar olmak üzere sebzeler ve baklagiller. Sağlıklı bitkisel yağlar, sert kabuklu yemişler ve balıklar da seçenekler arasında… Kalp krizi geçirmişseniz, yağ tüketimini azaltmanın faydalı olduğuna dair çok sayıda veri mevcut. Ayrıca sodyumu, doymuş ve trans yağları, şeker ilaveleriyle alkolü kısıtlayın.

ELİNİZİ SIK SIK TEMİZLEYİN

Bazı araştırmalar takviye almanın faydalı olduğunu ancak grip aşısı olmanın daha etkili bir yol olduğunu belirtiyor. Hızlı ve kolay bir yöntem. O kadar kolay ki televizyon programım sırasında bile yaptırdım. Uzmanlar bu aşıyı 6 aylık ve üzeri herkese öneriyor. Ellerinizi sık sık sabunlu su ve alkollü dezenfektanlarla temizleyin. Ayrıca lütfen öksürürken ya da hapşırırken ağzınızı dirseğiniz iç kısmı ile kapatın.

ABUR CUBURDAN UZAK DURUYORUM

– Türk fındığı ile hazırlanan ve yüzde 70'ten az kakao içeren çikolata.

– Kaymak ve kırmızı meyve karışımı. Özellikle içerisine şeker koyduğunuzda yiyebileceğiniz en kötü gıdalardan biri olabilir. Bunu olabildiğince az tüketmeye çalışıyorum.

– İşlenmiş gıdalar ve abur cuburdan kendimi uzak tutuyorum.

– Doymuş yağ içeren ve kurutulmuş gıdaları az tüketiyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.