Dünyaca ünlü Kars Kazı'na rakip çıktı

Dünyaca ünlü Kars Kazı'na rakip çıktı

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde özel olarak yetiştirilen kazlar, kentin ünlü bağ yaprağı ile harmanlanarak pişirildi ve farklı bir tat ortaya çıktı. Bu lezzet şimdilerde Kars Kazı’na alternatif olarak gösteriliyor

Tokat’ın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Ahmet Aydoğan bundan tam 4 yıl önce 60 kaz alıp, yetiştirmeye başladı. Zaman içinde de evinin bahçesinde yetiştirdiği kaz sayısı yılda 2 bini buldu.

 

TÜRKİYE’NİN HER YERİNE GİDİYOR

 

Yetiştirdiği kazları farklı illerin yanı sıra Kars’a da satan Ahmet Aydoğan, ilçe merkezinde de lokanta işletiyor. Bulundukları ilçenin mevsimsel olarak kaz yetiştiriciliğine uygun olduğunu söyleyen Aydoğan şunları söyledi: "Yıllık 2 bin tane kaz satışımız oluyor. Kesiyoruz, temizledikten sonra Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz. Tokat’tan Kars’a da çok sayıda kaz gönderiyoruz. Bu yıl Kars’a bin civarında kazımız gitti."

 

YEPYENİ BİR LEZZET

Kaz yetiştiriciliğinin ilçelerinde 300 yıllık gelenek olduğunu belirten Ahmet Aydoğan şöyle devam etti: "Burada herkesin kapısında 15-20 tane kaz var. Herkes kazlarını büyütüyor. Biz de bunu daha ileri bir pozisyona getirerek, vatandaşlarımızın da kazlarını alarak onlara bir ek gelir sağlıyoruz."

 

"Kaz bizim geçmişten gelen bir kültürümüz, aynı zamanda kazımızı bağ yaprağı ile harmanlayarak farklı bir tat olarak Kars’a rakibiz. Kars’tan farkımız biz bunu Tokat’ın bağ yaprağı ile yapıyoruz. Aynı zamanda da ete bağ yaprağı lezzeti karışıyor. Ortaya daha güzel bir tat çıktığına inanıyoruz. Bu bağlamda da Kars’a rakibiz"

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.