Dünyanın En Büyük Lastik Markaları Tek Bir Sitede

Dünyanın En Büyük Lastik Markaları Tek Bir Sitede

Dünyanın En Büyük Lastik Markaları Tek Bir Sitede

İnsanoğlunun gelişiminde en büyük katkı payı olan lastiğin tarihçesine bakıldığında birçok gelişime uğradığını görebilirsiniz. Bir takım gelişmelere uğrayan lastik yapı olarak aynı kalsa da lastiğin kullanıldığı ulaşım ve taşımacılık araçlarında birçok gelişme yapılmıştır. İçten yanmalı motorların yaygınlaşmasıyla araç lastikleri büyük önem taşımıştır. Günümüzde hala lastiklerin değerleri oldukça fazla önem arz etmektedir.

 

dunyanin-en-iyi-lastik-markalari-tek-bir-sitede-2.jpg

 

Günlük hayatımızın akışını bozmamak için araç lastiğimizde bir problem oluştuğunda anında tamir ettirmek veya değiştirmek istiyoruz. Lastik tamiri birçok yöntemle yapılabilmekte ancak ömrü dolan lastiklerin yenisini almaktan başka çaremiz yok. Büyük bir sektör olan lastik satışında ilk kurulan lastik fabrikalarından olan Dunlop, Pirelli, Bridgestone, Goodyear, Continental ve Michelin gibi birçok lastik firması bulunmaktadır.

Lastik Fiyatlarını Öğrenmek için Tıklayınız.

Lastik firmalarının bu denli çok olması her markanın birbirleriyle kıyasıya rekabet etmesine ve kendi aralarında özellik bakımından ayrılmalarına yol açmıştır. Bazı lastik firmaları sert kauçuk, bazıları arazide iyi performans verebilmesi için yumuşak kauçuk seçimi yapmışlardır. Ancak tüm markalar lastik ebatlarına göre, özelliklerine göre lastiklerini modellere ayırmış ve lastik satın almak isteyen birinin kafasının epey karışmasına sebep olmuşlardır.

Makalemizde bahsettiğimiz markalardan kısaca bahsedersek, Dunlop ilk kurulan lastik firmalarından biri olsa da günümüzde hisselerinin %75’i Goodyear’a, %25'i Sumitomo’a aittir. 141 adet üretim tesisine sahip olan Bridgestone, küresel lastik üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Daha dayanıklı bir kauçuk kimyasalı üreterek piyasaya giriş yapan Goodyear, otomobiller haricinde SUV’lar, uçaklar, tarım makineleri, hafif ve ticari kamyonlar için lastik üretimi yapmaktadır.

Almanların üretim yapmadığı bir sektör neredeyse yok, 1871 yılında lastik üretimine başlayan Alman markası ise Continental’dir. Lastik sektöründe daha sonradan giriş yapan ancak diğer markalar gibi büyük bir üne ulaşan Michelin ise Fransa üretimidir. Ünlü İtalyan markası Pirelli ise 1872 yılında ilk lastik üretimine başlamış ve dünyanın en çok ciro yapan lastik şirketleri arasında 5. Sıraya yerleşmeyi başarmıştır. İsminden söz ettiğimiz tüm lastik markaları ve daha fazlası için lastikjantavm.com adresini ziyaret edebilir bütçenize uygun lastik siparişi verebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.