Dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe ziyaretçi akınına uğruyor

Dünyanın ilk tapınağı Göbeklitepe ziyaretçi akınına uğruyor

Dünyanın ilk tapınağı olarak bilinen Göbeklitepe, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyaretçilere açıldı. Ayrıntılar haberde;

Şanlıurfa’da, dünyanın en eski tapınağı olarak kabul edilen, UNESCO ‘Dünya Miras Geçici Listesi’ndeki varlıklar arasında bulunan Göbeklitepe, yapımı tamamlanan çatı koruması sayesinde ziyaretçilere açıldı.

1029116135.jpgUzun süren restorasyon çalışmalarının ardından ziyaretçi akınına uğrayan Göbeklitepe, yerli ve yabancı turistlerin oldukça ilgisini çekiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, bölgenin yürütülen çalışmalar nedeniyle bir süre ziyarete kapalı kalmasının, turizmde kısmi daralmaya neden olsa da bu daralmanın artık geride kaldığını belirtti.

20180301_2_28981842_31223559-001.jpg

 Göbeklitepe için konuşan Aslan, resmi açılış yapılmamasına rağmen yoğun bir ziyaretçi akınına uğradığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Hafta içi alanı ziyarete gelenlerin sayısının günlük 500 kişiden aşağı olmadığını, hafta sonları ise 3 bini aştığını görüyoruz. Özellikle resmi açılışla birlikte alandaki sosyal tesislerin faaliyete girmesiyle bu sayının çok daha yükseklere çıkacağından eminiz. Tabii alanın bir taşıma kapasitesi var. Taşıma kapasitesinin üzerinde ziyaretçi alınmamasının da takipçisi olacağız. Şanlıurfa, 2017’de 806 bin geceleme kapasitesine ulaştı. Ören yerinin ziyarete açılmasıyla gelecek 5 yıl içinde ziyaretçilerin geceleme sayısının 3 milyonu bulması çok hayal olmayacaktır.” dedi.

gobeklitepe-2,chtt-htsn0izvejvsrdiwg.jpggobeklitepe-ye-ziyaretci-akini-bekleniyor.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.