Dünya'ya rezil olduk

Dünya'ya rezil olduk

Olimpiyatlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin'in ardından gümüş madalyalı Gamze Bulut'un da doping yaptığı kesinleşti. İşte haberin ayrıntıları;

Türkiye’ye atletizmde bir kara haber daha geldi ne yazık ki... 2012’de düzenlenen Londra Olimpiyatları’nda kadınlar 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin’in ardından aynı kulvarda gümüş madalyayı elde eden Gamze Bulut’un da doping yaptığı maalesef kesinleşti ve dünyaya bir kez daha rezil olduk!

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF), Londra Olimpiyatları’nda elde ettiği ikinciliğin ardından çıktığı yarışlarda başarısız sonuçlar elde eden 1992 doğumlu Gamze’yi yakın takibe almıştı.

Hatırlatmak gerekirse Gamze, Londra’da elemelerde 4:06.69, yarı finalde 4:01.18, finalde ise 4:10.40 koşmuş ve 4:10.23’le altını boynuna takan Aslı’nın ardından gümüş madalyayı kazanmıştı. Ancak yapılan incelemeler neticesinde biyolojik pasaportunda meydana gelen normal dışı sapmalar nedeniyle Gamze’nin dopingli olduğuna kesin kanaat getirildi.

2 HAFTA ÖNCE ORTAYA ÇIKTI

Durumun yaklaşık iki hafta önce tespit edildiği öğrenilirken ayrıca devlet makamlarının da bilgilendirildiği ve konunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar da iletildiği gelen bilgiler arasında.

ASLI Çakır Alptekin’in ardından Gamze Bulut’un da doping yaptığının resmileşmesi büyük bir hayâl kırıklığı yarattı. Çünkü bu durum 2012’de tüm ülkeyi sevince boğan, herkese büyük gurur yaşatan tarihi dublenin aslında gerçek olmadığı ve her iki madalyanın da Türkiye’den alınacağı anlamını taşıyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.