Düşen helikopterdeki pilotun son sözü: “Yangın ikazı”

Düşen helikopterdeki pilotun son sözü: “Yangın ikazı”

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında görev sırasında düşen ATAK helikopterindeki pilotun son sözünün “Yangın ikazı” ifadesi olduğu öğrenildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında önceki gün Afrin’de görev yapan bir ATAK helikopteri düştü ve içindeki iki pilot hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterin düşürüldüğünü açıklarken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konu hakkında detaylı bir bilgi vermedi.  Başbakan Binali Yıldırım ise dış müdahale olup olmadığı konusunda araştırma yapıldığını, henüz kesin bir bilgi bulunmadığını aktardı. Ancak Yeni Şafak’ın edindiği bilgiye göre, pilotun son sözleri “yangın ikazı” yönünde oldu.

Yeni Şafak'tan Kıymet Sezer'in haberine göre, helikopterin düşme görüntülerini değerlendiren uzmanlar, arıza, düşme ya da düşürülme gibi her ihtimalin olabileceği bilgisini verdi. Eğer uçak düşürülmüşse bunun bir füze ya da ağır silahla değil hafif silahla vurulma sonucu gerçekleşmiş olabileceğini belirten uzmanlar, pilotun son sözünün “Yangın ikazı” olmasının da helikopterde arıza yahut vurulma sonucu bir sorun olduğunu gösterdiğini belirtti.

Kaynaklar, helikopterin bütünlüğünü koruduğu ve bir dış yangın görülmediğinden hareketle, kuyruk rotoru aktarma organlarının zarar görmüş olabileceğine dikkat çekti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.