Düşen uçaktaki şehitlerin kimlikleri açıklandı

Düşen uçaktaki şehitlerin kimlikleri açıklandı

Isparta’da düşen askeri eğitim uçağındaki şehitlerin kimlikleri belli oldu. İşte haberin ayrıntıları;

Isparta'nın Yalvaç İlçesine bağlı Kırkbaş köyü Hodulluca mevkiinde askeri eğitim amacıyla kullanılan uçak düştü, uçakta bulunan askerlerin isimleri ise açıklandı.

Uçak düştü: Şehitler var

Kırkbaş köylüleri askeri kargo uçağının düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Düşen uçağın CASA tipi CN 235 kargo uçağı olduğu belirtildi. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, uçakta bulunan iki pilot ve bir teknisyenin şehit olduğunu açıkladı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Uçaktaki şehitlerin; Hava Pilot Binbaşı Ümit Karamustafa, Hava Pilot Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Hava Uçak Bakım Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Kadir Arlı olduğu açıklandı.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden uçağın düşmesiyle ilgili açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 17 Ocak 2018 tarihinde 11.03’te konuşlu bulunduğu Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi maksadıyla içinde iki pilot ve bir teknisyen olduğu halde kalkış yapan bir CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağı ile saat 12.50 civarında radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 14.30 sularında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağımızın enkazına ve üç kahraman personelimizin naaşlarına ulaşılmıştır.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.