Düzce İYİ Parti kongresinde hukuk skandalı!

Düzce İYİ Parti kongresinde hukuk skandalı!

Kongre süreci ile beraber İYİ Parti kongrelerinde yaşanan skandallar ve gerginlikler devam ediyor. Parti’nin Düzce kongresi bir hukuk skandalına dönüştü.

Düzce İYİ Parti İl Başkanlığı 5 Temmuz 2020 tarihinde olağan 2.olağan kongresini (!) yaptı. Ancak burada anlaşılamayan ve izahı yapılamayan bir durumla karşılaşıldı. İYİ Parti İl Başkanlığı 1.olağan kongresini 04 Mart 2018 tarihinde Düzce Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirmişti.

 

2.olağan kongresi 14 Şubat 2019 da İYİ Parti il binasında yapıldı ve bu yapılan 2.olağan kongre siyasi partiler kanununa ve parti tüzüğüne uygun olmadığı için de yargıya taşınmıştı.

 

5 Temmuz 2020 de yine il binasında yapılan kongre ilanı , delegelere duyurusu ve seçim kurulu resmi kayıtlarına 2.olağan kongre olarak geçirildi.

 

5 Temmuz 2020 de yapılan kongre,2.olağan kongre olarak kabul edilirse ortaya son derece önemli bir HUKUKİ suistimal ortaya çıkmaktadır. 4 mart 2018 tarihinde yapılan 1.olağan kongreden sonra 5 temmuz 2020 tarihine kadar geçen süre içerisinde YASAL BİR YÖNETİM olmadığı için, 31 mart YEREL SEÇİMLERİNE katılma ve seçim kuruluna liste verme hakkı da bulunmamaktadır. Yani şu anda Düzce Belediyesinde bulunan 3 belediye meclis üyesinin durumunun hukuki olarak incelenmesi gerekmektedir.

Düzce İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu , terör örgütü elebaşına af isteyenlerin ve yedi sülalesi FETÖ'cü olanların göreve getirilmesi gerekçesiyle partiden istifa etmişti.

 

FETÖ’CÜ DİNLER’İN DAMADI İL BAŞKANI OLDU

 

Düzce İYİ Parti İl Başkanlığına , Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜYLE bağlantısı tespit edilen,göz altına alınan ve tutuklanan Şaban Dinler in damadı Yunus Özay Er seçildi. Şaban Dinler ile İl Başkanı seçilen Yunus Özay Er’in, kayınpeder-damat ilişkisi dışında akrabalık bağı olduğu da bildirildi.

 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.