'E-Devlet hacklendi' tartışmasına Emniyet'ten açıklama!

'E-Devlet hacklendi' tartışmasına Emniyet'ten açıklama!

Fatih Altaylı'nın "İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması gerçeği yansıtmıyor. E-Devlet hacklenmiş" açıklamasının ardından Emniyet'ten açıklama yapıldı.

Türkiye'de e-Devlet'in hacklendiği ve verilerin çalındığı iddiası tartışılmaya devam ediyor. İbrahim Haskoloğlu ve Fatih Portakal'ın ardından Fatih Altaylı da kimlik, adres ve tapu bilgilerinin kendisine gönderildiğini söyledi.

Altaylı, HaberTürk'teki köşe yazısında "Herkes bilsin ki, İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması gerçeği yansıtmıyor. E-Devlet hacklenmiş" dedi.

Altaylı'nın bu sözlerinin ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Emniyet, verilerin çalınmadığını ve Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

 

Emniyet'ten yapılan açıklama şöyle:


"Son günlerde sosyal medya üzerinde e-Devlet sisteminin hacklenerek kişisel verilerin ele geçirildiği iddiası gündemde tutulmaya çalışılmaktadır.

Son olarak 30 Nisan 2022 tarihinde gazeteci Fatih Altaylı da köşe yazısında aynı konuya değinerek daha önce yapılan açıklamaların aksine e-Devlet sistemindeki kişisel ve kurumsal verilerin çalındığı iddiaları ile kamuoyunda dezenformasyon yaptığı görülmüştür.

e-Devlet sistemine yetkisiz erişim yapılarak sistemde bulunan verilere erişilmesi ve çalınması kesinlikle söz konusu değildir.

Konu ile ilgili olarak bir dolandırıcılık şebekesinin bazı bireysel kullanıcıların şifrelerini ele geçirerek elde edilen bilgiler üzerinden dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı görülmüştür.

Yapılan çalışmalar neticesinde 3 şahıs hakkında adli işlemlere başlanmış olup konu hassasiyetle takip edilmektedir.

Ayrıca resmi kurumların konu ile ilgili yaptığı açıklamaların aksine kamuoyunu yanlış bilgilendiren ve yönlendiren Gazeteci Fatih Altaylı hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır."

 

ALTAYLI NE DEMİŞTİ?


Habertürk yazarı Fatih Altaylı, kimlik bilgileri, adres ve tapu bilgilerinin hackerlar tarafından kendisine gönderildiğini belirterek, "Herkes bilsin ki, İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması gerçeği yansıtmıyor. E-Devlet hacklenmiş" demişti. Altaylı, "En iyisi ben İçişleri Bakanlığı’nı da dava edeyim ki, gerçek ortaya yargı yoluyla çıksın" ifadelerini kullanmıştı.
 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.