E-Devlet Şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi unutunca ne yapmam lazım?

E-Devlet Şifresi nasıl alınır? E-Devlet şifresi unutunca ne yapmam lazım?

Birçok dalda bizlere kolaylık sağlayarak hizmet veren devlet kapısı E-Devlet içerisinde bulunduğumuz yeni tip korona virüsü salgını (Covid-19) günlerinde de yeni eklenen birçok hizmet alanı ile kullanımda. Peki e-devlet şifresi nasıl alınır?

Daha önce de sıkça kullandığımız ve birçok dalda bizlere kolaylık sağlayarak hizmet veren devlet kapısı E-Devlet içerisinde bulunduğumuz yeni tip korona virüsü salgını (Covid-19) günlerinde de yeni eklenen birçok hizmet alanı ile kullanımda. Yardım başvurularından tutun da e-nabıza kadar birçok hizmet veren e-devlet sayfasına ulaşabilmek için sadece bir şifreye ihtiyacımız var. Günümüzde birçok vatandaşımız şifre alma yöntemini bilse de bilmeyen hala birçok vatandaşımız bulunmakta. Onlar için E-Devlet şifresi nasıl alınır sorusuna cevap verdik.

 

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Vatandaşlara verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını sağlayan e-Devlet, kamu hizmetlerine tek bir noktadan ulaşma imkanı sağlayan bir internet sitesidir. E-Devlet’e girebilmek için TC kimlik numaranızın yanı sıra şifrenizin de olması gerekiyor. İlk şifre alma işlemi PTT merkezlerinden yapılabiliyor. PTT’ye giderek şahsen başvuru yapmanız halinde e-Devlet şifrenizi temin edebilirsiniz. 

E-Devlet şifresiz ayrıca, yurt dışında bulunan elçilik ya da konsolosluklardan da temin edilebilir. 

Bunların yanı sıra, mobil imza, internet bankacılığı veya elektronik imza kullanılıyorsa, e-Devlet'e bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra şifre oluşturulabilir.

 

İNTERNETTEN E-DEVLET ŞİFRESİ ALINABİLİYOR MU?

E-Devlet için ilk şifre, güvenlik nedeniyle PTT’den alınabiliyor. Şifrenin unutulması halinde internetten sıfırlama işlemi ve yeni şifre oluşturma işlemleri yapılabiliyor. Şifresini unutan kullanıcıların, e-devlet üzerinden tanımladığı cep telefonu numarası veya mail adresi üzerinden de şifre sıfırlama işlemi yapılabiliyor.

 

E-DEVLET GİRİŞ EKRANI-TIKLAYINIZ

İNTERNET BANKACILIĞI İLE E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, Banka Giriş sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilirsiniz.

ŞİFRE UNUTULUNCA NASIL YENİ ŞİFRE ALINIR?

Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM-TIKLAYINIZ

Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, BANKA GİRİŞ sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.

 

tikla-banner-001.jpg

youtube2-004.jpg

 

 

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.