Ece Erken eşinin nasıl öldürüldüğünü duyunca yere yığıldı

Ece Erken eşinin nasıl öldürüldüğünü duyunca yere yığıldı

Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu 27 Ocak günü Bakırköy’de ortaklığını yaptığı balıkçı restoranında vurularak öldürülmüştü. Dava bugün görülmeye başlandı,


Beşiktaş eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun öldürülmesine ilişkin sanıkların yargılanmasına başlandı. 

ece2.PNG

Duruşmada ilk olarak Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu vuran tutuklu sanık Kadir Yasak savunma yaptı. Bir dairenin satışı için iki kişiyi buluşturduğunu söyleyen Yasak, “Buluştuğumuzda Şafak Mahmutyazıcıoğlu da olay yerine geldi. Şafak Mahmutyazıcıoğlu içeri girer girmez, ‘Bundan sonra Suphi ağabeyden kimse para istemeyecek. İsteyenin a..’ diye küfür etti. Ben önce Suphi ağabeye sordum. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun olayı yanlış anladığını söyledi. Sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na neden küfür ettiğini sordum. Bana, ‘Sana ne lan sana mı soracağım’ dedi. Oradan ayrılınca konuyu kapattım” dedi.

ece1.PNG

OLAY GÜNÜNÜ TEK TEK ANLATTI

Olaydan iki gün sonra iki farklı arkadaşından Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun arkasından küfür ettiğini duyduğunu söyleyen Kadir Yasak, “Ağabeyimle Yeşilköy’de buluşmak için gittiğimde Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu gördüm. Yanımdaki arkadaşlarıma Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yanına uğrayıp geleceğimi söylediğimde o da benimle geldi. İçeri girdiğimde Şafak Mahmutyazıcıoğlu bir masada oturuyordu. “Şafak ağabey 5 dakika konuşabilir miyiz?” dedim. “Arka masaya geç geliyorum” dedi. Sonra yanımıza geldi. Ben de, “Şafak bey beni tanıyor musunuz?” dedim. “Evet Kadir Yasak’sın” dedi. Ben de arkamdan küfür edip etmediğini sordum. O da bana, “Ben söylemesem bile sana karşı söyledim derim” dedi. O sırada ağabeyim ve Seccad geldi. Tekrar küfür edip etmediğini sorduğumda, “Kadir sen benim mekanıma gelip bana hesap mı soruyorsun?” dedi. Ben de sadece sorduğumu söyledim. Ağabeyim neden küfür ediyorsunuz sakin olun deyince, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, “Siz bana hesap mı soruyorsunuz” diyerek küfür etti ve ayağa kalktı. Üstümüze doğru gelip elini beline atınca silah çekecek sanarak silahımı çekip yere doğru ateş ettim. Yan masadan şoförü de, “Ne oluyor” diye kalkınca o da ateş edecek sandım. Çünkü daha önce silahlı koruma ile gezdiğini görmüştüm. Ona da yere doğru ateş ettim” dedi.

ece3.PNG

“ÖLDÜRMEK İSTESEYDİM KAFASINA SIKARDIM”

Öldürme amacı olmadığını söyleyen Kadir Yasak, “Şafak Mahmutyazıcıoğlu benim silahımı almaya çalıştı. Bana, ‘Seni öldüreceğim’ diyerek küfür etti. Ben de bir kez daha yere doğru ateş ettim. Ağabeyim ‘vuruldu’ dedi. Olay yerinden ayrıldık. Eğer ben Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürmek isteseydim arka masada otururken direkt kafasına sıkardım. Yaralama amacıyla gitseydim oturmaz direkt bacağına sıkardım. Silahın ucunu biraz kaldırsam zaten ya vücuduna ya da kafasına gelebilirdi. Ne oluyor diye elini beline atınca kendimi korumak için ateş ettim. Üçüncü sefer de, ‘seni öldüreceğim’ diye silahımı almaya çalışınca elini çeksin ve sussun diye ateş ettim” dedi.

Kadir Yasak, "Öldürme niyetim yoktu. Böyle olmasını istemezdim. Pişmanım" diyerek savunmasını bitirdi

ECE ERKEN O ANLARI DİNLEMEYE DAYANAMADI

Kadir Yasak’ın savunmasını ağlayarak dinleyen Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eşi Ece Erken savunmanın sonunda ise bayılarak yere yığıldı. Bir süre yerde yatan Ece Erken, avukatları tarafından kendine getirildi. Hıçkırıklıları duruşma salonunda duyulan Ece Erken, avukatı ve polislerin yardımıyla duruşma salonundan çıkarıldı.

O MEKANDAN GÖZETLEMEM İMKANSIZ”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu tetikçi Kadir Yasak’a gösterdiği ve olay sırasında gözcülük yaptığı iddia edilen tutuklu sanık Seccad Yeşil savunmasında olay anını anlattı. Kadir Yasak’a kimseyi göstermediğini söyleyen Yeşil, “Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun mekanın ortağı olduğunu ben olaydan sonra öğrendim. Kadir, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu görünce selam vereceğini söyledi. Konuşma uzun sürünce ben de ağabeyi Ali Yasak’ı aradım. Benim gözetleme yaptığım iddia edilen mekana ben 10 yıldır giderim. İki mekan arasında 10 mekan daha var. Oradan gözetleme yapılması imkansız” dedi.

“TAHRİK ALTINDA DAYANAMAYIP ATEŞ ETTİ”

Ali Yasak’ın yanına gelmesinden sonra beraber içeri girdiklerini anlatan Seccad Yeşil, “Kadir Yasak, Şafak ağabeye 'Sen böyle bir şey söyledin mi söylemedin mi?’ dedi. Şafak ağabey de ‘Söyledim say’ diyerek küfür etti ve Kadir’in eline vurdu. Kadir de o kadar tahrik altında dayanamayıp bir el ateş etti. Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ali’nin üstüne düştü. Ali ve ben, ‘Yapma’ diyerek bağırdık. Benim arkamdan biri, ‘Hayırdır lan’ diye bağırınca Kadir o tarafa doğru da yere bir ateş etti. Ama arada ben olduğum için şoför Murat’ı görmesi imkansızdı” dedi.

“ORTADA CİNAYET YOK YANLIŞLIKLA ÖLDÜ”

Olayı engelleyemediği için mekandan çıktığını anlatan Seccad Yeşil, “Biri de adama bez sarmıyor. Adam kan kaybından ölüyor. Bize ana avrat küfür etti. Nasıl bir psikolojide olabiliriz? Ortada cinayet yok yanlışlıkla öldü. Beni katil diye sosyal medyada paylaşıyorlar. Ben ne yapmışım. Ben Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu öldürmek için plan yapmadım suçsuzum” dedi.

MAHKEME BAŞKANI: “ALİ’NİN MÜDAHALESİ OLMASAYDI ŞAFAK KENDİNİ KURTARABİLİR MİYDİ?”

Ali Yasak’ın Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu çekerek dışarı çıkarmaya ilişkin görüntülere ilişkin de konuşan Yeşil, “Ali aslında Şafak’ı, Kadir’in ateş ettiği yerden kaçırmaya çalışıyordu” dedi. Sanığın bu savunması üzerine mahkeme başkanı, “Ali’nin müdahalesi olmasaydı Şafak kendini kurtarabilir miydi? Çünkü bacağından yaralanmış biriydi. Şafak güçlü bir insan Ali onu çekebilecek güçte mi?” diye sordu. Sanık Seccad Yeşil bu soru üzerine, “Ali’nin müdahalesi yerindeydi. Kadir ateş edince, Şafak, Ali’nin üzerine düştü. Ali otomatikman çekmeye çalıştı. Zaten çekerken de Kadir’e, ‘Vurma’ diye bağırıyordu” dedi.

“KALDIRMAYA GÜCÜM YETMEYECEĞİ İÇİN SÜRÜKLEDİM”

Tutuklu sanık Ali Yasak ise mahkemede yaptığı savunmada, Seccad Yeşil’in kendisini aramasıyla olay yerine gittiği söyledi. Masaya oturduğunda gerginlik hissettiğini söyleyen Ali Yasak, “Şafak Mahmutyazıcıoğlu küfür etmeye başlayınca ben araya girip, ‘Sakin olun’ dedim. Sonra Şafak Mahmutyazıcıoğlu bana dönerek, ‘Sen kimsin … S… gidin’ diyerek küfür etti. Sonra da ayağa kalkarak kardeşime (Kadir Yasak) saldırdı. Ben de Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu tuttum. Kendisini çektiğim anda bir silah sesi duydum. Silah sesini duyunca şok oldum. İkinci sesi de duydum. Kadir başka yöne doğru gidince fırsat bilip Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu kaçırmaya çalıştım. Koltuk altından tutmaya çalıştım. Kaldırmaya gücüm yetmeyeceği için sürüklemeye çalıştım. Keşke kucağıma alıp götürebilseydim. Belki şu an burada olmazdık. Amacım çıkıp taksi çevirip, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu hastaneye göndermekti. Ben tam kapının önüne getirdikten sonra Şafak bey hala yerde küfür edip tehdit etmeye devam ediyordu. Sonra Kadir geldi. Orada kardeşimin bir el ateş ettiğini hatırlıyorum. Ben, ‘Kadir yapma’ diye hep uyardım. Sonra oradan çıktık. Yolda giderken telefonları ve silahı attık” dedi.

 

“NİYETİM İYİYDİ”

Savunmanın ardından Ali Yasak’ın çapraz sorgusuna geçildi. İlk olarak mahkeme başkanı sanığa, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nu sürüklediği görüntülere ilişkin, “Sizin böyle bir eyleminiz olmasaydı olay nasıl sonuçlanacaktı? Elinde silah olan kardeşiniz. Şafak ya da korumasında silah olup olmadığını bilmiyordunuz” diye sordu. Soru üzerine Yasak, “Ben Şafak beyde ya da korumasında silah olup olmadığını bilmiyorum. Bu anlık bir hareketti. Benim o an aklıma gelen en mantıklı şey iki kişiyi birbirinden uzaklaştırmaktı. Kadir de korumaya doğru dönünce ben de Şafak beyi dışarı çıkarmak için hareket ettim. Benim niyetim iyiydi. Kötü bir niyetle hareket etmedim” dedi.

MAHMUTYAZICIOĞLU’NUN AĞABEYİ: “KALABALIK BİR ŞEKİLDE GİDİP..”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu söz alarak sanığa soru sormak istediğini söyledi. Mahmutyazıcıoğlu, “Kardeşinizin silahı olduğunu biliyor muydunuz?” diye sordu. Sanık Yasak bu soruya, “Hayır” şeklinde cevap verdi. Yeniden söz alan Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Siz Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yanına kalabalık bir şekilde gidiyorsunuz? Yetiştirilme ve yaşam tarzınıza göre kardeşinizle bir hiyerarşi var aranızda orada neden en başta, “Kadir tamam kalk” demiyorsunuz? Bizim izlediğimize göre, “Sen küfür edersen biz de senin mekanına gelir böyle yaparız” der gibi dışarı mesaj veriyorsunuz” dedi.  Ali Yasak bu soru üzerine, “Ben zaten ortamı sakinleştirmeye çalıştım. Kadir’e durmasını da söyledim” dedi.

ece4.PNG


ECE ERKEN’İN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ece Erken’in sağlık durumu ile ilgili avukatı Pırıl Erkanlı Üçgül Adliye önünde açıklama yaptı. Üçgül, “Başını vurduğu için belki bir hastane kontrolü gerekebilir. Belki hastaneye belki eve doktor getirilecek” dedi.

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.