Eczacı yazardan ilk öykü kitabı

Eczacı yazardan ilk öykü kitabı

Yıllar boyunca eczacılık sektöründe çalışan Ayşe Dündar hayallerinin peşinden giderek çıkardığı tam 12 öyküden oluşan ilk öykü kitabı ‘Gökbilimcinin Salyangozu’, Yitik Ülke Yayınları’ndan çıktı.

Ayşe Dündar, on iki öyküden oluşan kitabında, ironik göndermelerle okuyucunun aklını başından alıyor. Adını içindeki öykülerden birinin kahramanından alan kitapta, yazara 2019 yılı ‘Fakir Baykurt Öykü Yarışması’nda birincilik getiren ‘Macar Çocuktan Mektup’ öyküsü de yer alıyor.

 

Sıradan insanların sıra dışı hayatlarını anlatan ve ilk olarak, eczanesinde insanlara yardım eden, onlara şifa verme duygusu içinde yaptığı işini çok seven Dündar, öykülerindeki güzel sözcüklerin de şifa verdiğini anlatıyor.

 

Kalemini kullanarak bir değirmenden tam on iki rüzgâr çıkarmayı başaran eczacı yazar Ayşe Dündar, rüzgarların yaralarını sayfalarla saran bir gökyüzü hemşiresi gibi. Okuyucular ise bu kitapta adeta gerçeküstü hikayeleri gerçekmiş gibi kabullenip, gerçeğin ise çılgınlıklar yapmasına göz yumacakları bir yolculuğa çıkacaklar.

 

Ayşe Dündar Kimdir?

Samsun’da doğdu. İstanbul’da büyüdü. Önce düş kurmayı, ardından okumayı öğrendi. Elinde diplomasıyla Eczacılık Fakültesi’nin kapısından çıktığı anda, başarıyı sevdiği işi yaparak aramaya karar vermişti. Eczane açtı, insanlara yardım etme, onlara şifa verme duygusu içinde yaptığı işini çok sevdi. Bu arada müzik, heykel, resim ve fotoğraf peşinde koştu durdu.

 

Yoruldu yorulacakken asıl aradığının, yaşamın sadeliğinde gizlenen olağanüstü durumları keşfetmek olduğunu fark etti. Reçete okumaktan yorulan gözlerini, kitap okuyarak dinlendirdi çoğu zaman. Yaşar Kemal’in Anadolu efsanelerine, Márquez’in günlük yaşamdan çekip çıkardığı büyüleyici karakterlere, Virginia Woolf’un anlatım diliyle bütünleşen cesaretine hayran kalmaktan alamadı kendini.

 

Sonunda yazmaya başladı, laboratuvarda ilaç hazırlarken harfleri de kattı aralarına; yeni ilaçlar, yeni sözcük dizileri oluşturdu. Yeni anlamlar yarattı. Dediğine göre daha hızlı iyileşti bunları kullanan insanlar. Şimdi yalnız eczanesinde değil, her yerde, yazdığı öykülerle güzel sözcüklerin de şifa verdiğini anlatıyor herkese…

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.