Edirne Sarayı yeniden canlanıyor

Edirne Sarayı yeniden canlanıyor

Fatih Sultan Mehmet döneminde yaptırılan Edirne Sarayı restore edilecek. İşte ayrıntılar;

Edirne'de, 1450 yılında Fatih Sultan Mehmet döneminde Osmanlı Padişahı II. Murat tarafından yaptırılan Edirne Sarayı’nda yenileme çalışmaları başladı.

Edirne Valisi ve Kültür Bakanlığı tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Edirne Sarayı, Tunca Nehri kıyısında, Sarayiçi bölgesinde bulunuyor.

thumbs_b_c_605f196c50b49be23c7fbf922e807546.jpg

Fatih Sultan Mehmet tarafından 1475 yılında Cihannüma Kasrı'nın yapımıyla tamamlanan Edirne Sarayı, restorasyonla ayağa kaldırılacak.

1234_6224_2-(1).jpg

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim alıp yaşadığı yer olarak bilinen Edirne Sarayı’nın en önemli yapısı olan Cihannüma Kasrı restorasyon çalışmalarıyla yeniden yağa kaldırılırken, Kum Kasrı Hamamı, Adalet Kasrı ve saray mutfağı gibi önemli yapıları tekrar teşhir ve tanzim edilerek, dönemin değerli eşyaları konularak müze haline getirilmesi planlanıyor.

1234_7774_2.jpg

Edirne İl Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu, restorasyonun tamamlanmasıyla birlite, Edirne'ye ziyaretçi ve turist sayısının artacağını belirtti.

Hacıoğlu, "Sarayiçi ören yeri projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçiriliyor. Osmanlı'nın devlet olmaktan cihan imparatorluğuna uzanan yoldaki tüm planlamalar Fatih Sultan Mehmet tarafından bu restorasyona başladığımız Edirne Sarayı'nda gerçekleşmiştir. Bizim için çok önemli bu sarayın restorasyon çalışmasından sonra kenti ziyaretçi sayısı artırmasını bekliyoruz" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.