Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram arifesi

Edirnekapı Şehitliği'nde hüzünlü bayram arifesi

Şehit aileleri Kurban Bayramı arifesinde Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabirleri ziyaret etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren şehitliğe gelen şehit yakınları, mezar başlarında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Bazı şehit yakınları, kabirlerin bakımını yaptı, mezar taşlarını yıkadı, çiçek dikti. Kabirlerin başlarında bazı şehit yakınlarının gözyaşı döktüğü görüldü.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi üyeleri şehitliğe gelenlere, şeker ve lokum ikram etti.

Şehitlikte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Şehit Yakınları ve Gazilerle İlişkiler Müdürlüğü ekipleri de, vatandaşlara karanfil vererek çeşitli ikramlarda bulundu.

"Acımız taze"

 

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Beki'nin babası Osman Beki, her arife olduğu gibi bu bugün de şehit oğlunun kabrini ziyarete geldiğini söyledi.

Sadece arife gününde değil diğer zamanlarda şehitliğe geldiğine dikkati çeken Beki, "Her zaman buradayız. Şehitlerin unutulmaması için buralar gelip görülmesi gereken yerlerdir. Şehit ailelerini istediği şehitlerin hiçbir zaman unutulmaması. Acımız taze. Bugün olmuş gibi yaşıyoruz. Alışamadık. Unutmuyoruz. Ne zaman bir şehit haberi duysak bu acıyı tekrar yaşıyoruz. Hayatımız böyle devam ediyor" dedi.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.