Eğitimin bugünü ve geleceği

Eğitimin bugünü ve geleceği

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın düzenlediği Nirun Şahingiray 3. Uluslararası Forumu’nda eğitimin bugünü ve geleceği konuşulurken katılımcılar ufuk açan uygulamalardan bahsetti

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Ashoka Türkiye ortaklığında Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği forumda sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, gönüllüler ve sektördeki diğer katılımcılarla birlikte eğitimin geleceğine dair düşünceler konuşuldu.    

     

Sunuculuğunu TEGV çocuğu ve gönüllüsü tiyatro sanatçısı Umut Abdül Süsler’in yaptığı forum, TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özinci’nin konuşmasıyla başladı. Özinci yaptığı konuşmada istatistikler ve araştırmaların eğitime dair daha çok fazla düşünmemiz gerektiğini belirterek imkânları kısıtlı çocuklarımıza kader değil umut vermemiz gerektiğini söyledi.

Forumun ilk konuşmacısı Illinois Üniversitesi’nden Artin Göncü oyun, yaratıcılık ve sanatın önemini anlattı. Göncü yaptığı konuşmada çocukların oynadığı oyunlar kadar sanatın da deneyimlerden oluştuğunu ve her ikisinin de toplumsal olduğunu ifade etti. Göncü, ayrıca oyunun teneffüslerde değil, derslerde de her zaman okulun bir parçası olması gerektiğini belirtti.

Forumun ikinci bölümü panellerle devam etti. TEGV Eğitim Programları Müdürü Yaprak Sarıışık’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde eğitimin bulunduğu nokta ve ulaşması hayal edilen seviye tartışıldı. TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Sami Gülgöz’ün moderatörlüğündeki ikinci panelde ise katılımcılar öğrenmeyi yeniden hayal edenlerin deneyimlerini ve yeni nesil öğrenme modellerini dinlediler.

Paralel forumlarla devam eden Nirun Şahingiray 3. Uluslararası Forumu’nun kapanış bölümünde ise OECD Eğitim 2030 Programı Koordinatörü Esther Carvalhaes rakamlarla birlikte 2030’a dair programlarını ve çocuklarda desteklemeyi amaçladıkları becerileri anlattı.  


Siyasetcafe.com

1511773991_nsforum.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.