Ek MTV gibi bir masraf daha çıktı! Tüm araç sahipleri 1000'er lira ödeyecek

Ek MTV gibi bir masraf daha çıktı! Tüm araç sahipleri 1000'er lira ödeyecek

Türkiye'de ek MTV kararıyla birlikte milyonlarca araç sahibinden milyarlarca lira ek vergi toplandı. Şimdi ise yine benzer bir sebepten ötürü araç sahiplerinin 1000 lira ek ödeme yapmak zorunda kalacağı öğrenildi.

Merhabahaber'de yer alan bilgilere göre, ekonomik krizin etkilerini gün geçtikçe artırdığı Türkiye'de vatandaş düşen alım gücünden şikayetçi.

Zamların durmaması ve maaşların aynı kalması herkesin bütçesini alt üst ediyor. Türkiye'de en çok gündem olan ise benzin ve motorin fiyatları oldu. Seçimlerden sonra benzin ve motorine ekstra 5 lira vergi zammı geldi.

4 ay önce litresi 20 lira olan benzin ve motorin bir anda 40 liraya kadar çıktı. Bunun şokunu atlatamayan vatandaşa bir de ek MTV masrafı çıktı. Bu yıl tek sefere mahsus olarak MTV taksit sayısı 4'e çıkarıldı.

Yani toplamda 5 bin lira MTV ödeyen bir vatandaş 10 bin lira ödeme yapmış oldu. Söz konusu karara vatandaşın tepkisi sert oldu.

Anayasa Mahkemesi'ne kararın iptali için çok sayıda başvuru yapıldı. Anayasa Mahkemesi ise konuya ilişkin nihai kararını verdi ve ek MTV iptal edilmedi.

AYM, 28 Eylül'deki bu kararıyla vatandaşı çok şaşırttı. Milyonlarca araç sahibi ek MTV iptal edilecek diye taksitleri ödememişti.

Son ödeme günü geçtiği için vatandaş ilk taksiti faiziyle ödemek zorunda kaldı. Ek MTV kararına sert tepki gösteren vatandaşa bir kötü haber daha geldi.

Buna göre milyonlarca vatandaş 1000 lira daha ödemek zorunda kalacak. Edinilen bilgiye göre her yıl güncellenen vergiler ve cezalara 1 Ocak 2024'ten itibaren dev zam uygulanacak.

Burada en dikkat çekici nokta ise araç muayene ücretlerine gelecek zam oldu. Yeniden değerleme oranına göre yapılacak olan zam tahmini bir şekilde ortaya çıktı. Yapılan hesaplamalara göre yeniden değerleme oranı yüzde 61,5 olacak.

Yani araç muayene ücretlerine yılbaşında dev zam gelecek. Yüzde 61,5'in ise en iyi ihtimalle yapılacak zam oranı olduğunda dikkat çekildi. Bu oran dikkate alınırsa otomobiller için 1149 lira olan muayene ücreti zamla birlikte 1856 liraya yükselecek.

Yeniden değerleme oranı daha yüksek seviyelerde uygulanırsa ise muayene ücretlerine 1000 lira civarında zam gelebileceği söyleniyor.

Böylece tüm araç sahiplerinin 1000 lira ekstra bir ödeme yapması bekleniyor. Vatandaş ise söz konusu zamların derhal iptal edilmesi gerektiğini düşünüyor.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.