Ekonomi Bakanı: Kura müdahale etmemek lazım

Ekonomi Bakanı: Kura müdahale etmemek lazım

Kurdaki tüm gelişmelerin tamamen spekülatif olduğunu söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Müdahale etmemek lazım; ekonomi kendi kuralları içinde böyle spekülatif atakları mutlaka halledecektir” diye konuştu.

KAGİDER tarafından düzenlenen "Kadın Girişimciler Uluslararası 2. Konferansı"nda açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kurdaki hareketlerin spekülatif olduğunu vurgulayarak, “Kurdaki gelişmeler tamamen spekülatif, müdahale etmemek lazım; ekonomi kendi kuralları içinde böyle spekülatif atakları mutlaka halledecektir” dedi.

zeybekci, yıl sonu itibarıyla büyüme oranının yüzde 6'nın üzerine çıkacağını belirterek, enflasyonda tarafından 2018'de hissedilir bir iyileşme yaşanacağını söyledi.

Zeybekci, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ekonomi Bakanlığı olarak e-ticaret sitelerine üyeliklere yüzde 80 oranında destek verdiklerini belirterek, "Bu sene hükümet olarak almış olduğumuz bir kararla Türkiye'deki 800 bin civarındaki ihracatçımızın 10 bin tanesini yıl sonuna kadar e-ticaret sitelerine üye yapıyoruz. Bunun da yüzde 80 masraflarını Ekonomi Bakanlığı yani hükümet olarak karşılıyoruz. Yüzde 20'sini de ihracatçımızın karşılamasını bekliyoruz. Bugün sizin talebiniz üzerine kadın ihracatçılarımızın, kadın yöneticisi veya ağırlığı olan tüm şirketlerimizin elektronik ticaret sitelerine üyeliklerinin yüzde yüzünü karşılıyoruz.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.