Ekonomik kriz vurdu! İki organik gıda devi konkordato istedi

Ekonomik kriz vurdu! İki organik gıda devi konkordato istedi

Organik gıda üretiminin iki güçlü markası City Farm markası ile faaliyet gösteren Orya Organik Gıda AŞ ve 50 milyon lira sermayeli Soylular Organik Tarım Ürünleri şirketi konkordato talep etti.

City Farm markası ile faaliyet gösteren ve bir ara çok sayıda şubesi de bulunan Orya Organik Yaşam Gıda Ticaret AŞ konkordato talep etti. Firma, içine girdiği mali darboğazı aşamayınca İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açtığı dava ile, şirkete yönelik tedbir kararı verilmesi talep edildi.

Mahkeme, şirkete yönelik 2 ay süreli geçici mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte, şirkete yönelik olası bir haciz işleminin de önüne geçilmiş oldu. 2000 yılında kurulan Orya Organik Gıda AŞ 4 milyon lira sermayeli. Şirketin ticaret sicil gazetesi kayıtlarına göre, yaşanan darboğaz nedeni ile geçen yıl sonunda 5 şube kapatıldı.

Konkordato kararı verilen bir diğer şirket ise Soylular Organik Tarım Ürünleri San. ve Tic. Limited Şti. 50 milyon TL sermayeli şirket, sektörün güçlü konumdaki oyuncularından biri. Şirketin başvurusunu değerlendiren mahkeme Soylular için de geçici mühlet kararı verdi. Anılan karar önümüzdeki 1 Eylül’den itibaren geçerli olmaya başlayacak.

Dava dosyalarına göre, her iki şirketin konkordatoya başvurmasının gerekçelerinden bir kaçını ise, artan maliyetler, kurlardaki yükseliş ile finansmana erişim güçlüğü oluşturdu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.