Ekonominin gurusundan FLAŞ Türkiye yorumu

Ekonominin gurusundan FLAŞ Türkiye yorumu

Milyarder yatırımcı Mark Mobius, Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a mesaj gönderdi. İşte ayrıntılar;

Gelişen piyasalar denildiğinde ilk akla gelen isimlerden milyarder yatırımcı Mark Mobius, Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalar yaptı. 81 yaşındaki yatırımcı Mark Mobius, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin döviz cinsi borç problemine çözüm getirmesi gerektiğini ifade etti.

Piyasa gurusu Mobius, Türkiye ve Brezilya’nın değer kaybeden para birimleri sayesinde ticaret savaşlarından avantajlı çıkabileceğini söyledi.

Ayrıca Mobius, ticaret savaşları üzerine "ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığı son derece kritik. Daha kötüye gidebilir. Anlaşmazlık artarsa en çok kaybeden Çin olacak" yorumu yaptı.

Öte yandan Mobius'un son değerlendirmeleri gelişen ülkeler için pek parlak bir resim çizmedi. Gelişen ülkelerdeki fiyatlamalar için dip seviyelere gelindiğini söylemenin zor olduğunu kaydeden Mobius, ek yüzde 10 düşüşün mümkün olduğunu belirtti.

Mark Mobius Franklin Templeton Investments’ten ayrıldıktan sonra emeklilikten vazgeçerek Mobius Capital Partners'ı kurdu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.