Ekonomist Selçuk Geçer: Doları 60-70 lira olarak görebiliriz

Ekonomist Selçuk Geçer: Doları 60-70 lira olarak görebiliriz

Ekonomist Selçuk Geçer, 'Bugün 17 lira olarak gördüğümüz dolar kurunu bir anda 60-70 liralarda görebiliriz.' açıklamasında bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer, ürkütücü kur tahminlerinde bulundu.

 

Geçer, "Dolar 30 TL'de durursa şanslıyız" şeklindeki yorumuna ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 

"Ağustos sonu eylül başı itibarıyla benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru. Tutabilirler mi bu seviyede? Tutabilirler. Çok zor bir iş değil. Yaz ayları nispeten daha sakin geçer, bu yıl öyle olmasa da gene de sakindir. Ama sonbahar ve kış ayları sadece enflasyon açısından değil, kur hareketleri açısından da sert geçer. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla 30 liranın kıyısına gelebileceğimizi hatta 30 lirayı geçebileceğimizi düşünüyorum. Öte yandan kırılma olursa, yani bu politikalarda ısrar ederlerse, direnirlerse ve bu politikaların işe yaramadığını görmeme konusunda da ısrar ederlerse o zaman bu kırılma yaşanabilir. Bu da bizi 5 Nisan 1994'e götürür. 4-5 katlık artışlar görebiliriz. Bugün 17 lira olarak gördüğümüz dolar kurunu bir anda 60-70 liralarda görebiliriz.

Umarım öyle bir şey olmaz. Ama bu işin sadece para politikalarıyla yönetilemeyeceğini anlamış değiller. Bunu Avrupa, Amerika da uyguluyor fakat bunu uygularken yanına somut birtakım ekonomik argümanları da koyuyor. Faiz artırırız derken adam faizi bir yandan artırıyor. Sıkı para politikası uygulamaktan bahsediyorsa o politikayı uygulamaya koyuyor. Bizde öyle değil. Bizde tam tersi yapılıp sözle idare edilmeye çalışılıyor. Bu da bizi 30 liralık dolar kurunun kıyısına emin adımlarla götürüyor. Resmi veriye göre yüzde 80'in kıyısına gelmiş bir enflasyon rakamının dolara uygulanması zaten bizi 30-35 lira aralığına götürüyor."
 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.