Ekranda üslup tartışması

Ekranda üslup tartışması

Didem Arslan Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu 'Türkiye'nin Nabzı' programına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Prof.Celal Şengör'ün programa telefonla katılmasına büyük tepki gösterdi

Gazeteci İsmail Saymaz, Nagehan Alçı, Veyis Ateş ve Deniz Zeyrek'in sorularıyla katkıda bulunduğu Habertürk kanalında yayınlanan 'Türkiye'nin Nabzı' programı hareketli tartışmalara sahne oldu. Kendisini programda sürekli olarak '16 milyonun seçilmiş Başkanı' olarak tanımlayan Ekrem İmamoğlu, gündemdeki konularla ilgili fikirlerini paylaştı.

 

Özellikle Kanal İstanbul ile ilgili fikirlerini elindeki donelerle birlikte anlatan İmamoğlu, gazeteci Nagehan Alçı ile ilerleyen dakikalarda tansiyonu yükselen hararetli sohbetler yapmaya başladı. Alçı'nın sürekli olarak kendi fikirlerini aktarmasını ve bir türlü soru soramamasını eleştiren İmamoğlu, "Siz soru soramadınız, ben iyisi kendime vazife çıkarayım da Kanal İstanbul'u ben anlatayım" dedi. Ayrıca Alçı'nın kendisini dinlemekte sıkıntı yaşamakta olduğunu ifade etti.

 

whatsapp-image-2020-01-08-at-23-22-45.jpeg

Programın ilerleyen saatlerinde Deprem Çalıştayı'na çağırdıkları ve bir sebep ile gelmeyen İTÜ Jeoloji Profesörü Celal Şengör'ün telefona bağlanmasını eleştirdi. Öncelikle programın sunucusu Didem Arslan Yılmaz'a tepkisini dile getiren İmamoğlu, "O kişiyi buraya bağlamanız yerinde olmadı" diyerek bu tavrı beğenmediğini ifade etti ve kendisinin alelade bir konuk olmadığını söyledi. Sonrasında Didem Arslan Yılmaz, Celal Şengör'ün Nagehan Alçı'nın programda Şengör'ün sözleriyle ilgili yalan söylediğini belirtmesi üzerine canlı yayına bağladıklarını, eğer sakıncası olduğunu bilselerdi bağlamayacaklarını söyledi.


Ayrıca programda gazetecilerin kendilerine soru sormayıp sürekli olarak normal zamanda görüş bildirmekten çekinen başka kurum ve kuruluşların yetkilisi olan kişilerin mesajlarını paylaşmalarına da tepki gösterdi. 

 

Programda ayrıca yeni havalimanı dahil olmak üzere diğer merak edilen sorulara da yanıt veren İmamoğlu, program içerisinde sürekli olarak Nagehan Alçı ile sıcak tartışmalar yaşadı.


Program sonunda sunucu Didem Arslan Yılmaz "hiçbir konuda saygısızlık yapmam" diyerek kendini savundu. Deniz Zeyrek ise, bağlanan Celal Şengör'ün cevap hakkını kullandığını söyleyerek ortamı yumuşatmaya çalıştı.  

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.