Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz’un kahramanı Halisdemir’e karşı çıkmış!

Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz’un kahramanı Halisdemir’e karşı çıkmış!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde bir caddeye ismi verilmek istenen 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in ismine verilmesine karşı çıktığı ortaya çıktı.

Daha önce 15 Temmuz gecesi FETÖ’nün ‘Yurtta Sulh’ konseyine selam gönderen CHP İstanbul CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’nde bir caddeye ismi verilmek istenen 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in ismine verilmesine karşı çıktığı ortaya çıktı.

Ekrem İmamoğlu halen Belediye Başkanı olduğu Beylikdüzü Belediye Meclis toplantısında 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in isminin bir simge haline getirme talebine karşı çıktığı ortaya çıktı. İmamoğlu bu isteği ‘Bu şekilde olması çok doğru değil’ diyerek Ömer Halisdemir’in isminden rahatsızlığını açıkladı.

Beylikdüzü Belediye Meclis toplantısında bir meclis üyesi Ömer Halisdemir ile ilgili bir teklifte bulundu. Meclis üyesi, “Bazı isimler vardır ki başkanım bunlar artık simgeleşmiştir. 15 Temmuz işgal girişiminde ilk kurşunu haininin alnının çatısının ortasına sıkan vatan evladını da bu şekilde bir simge hâline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Ekrem İmamoğlu ise bu talebe, “Bu şekilde olması çok doğru değil. Bu işler sonra bir enflasyona dönüşüyor. Bir bakıyorsunuz ki aynı isim Türkiye’de 500 yere de veriliyor” diye cevap verdi.

FETÖ Terör örgütünün Türkiye’yi işgale kalkışma harekatının 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir’in isminin bir caddeye yada bir simge haline getirilmesinden rahatsız olan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hain girişimin olduğu gece sözde ‘Yurtta Sulh’ konseyine selam gönderdiği ortaya çıkmıştı.

İşte Ekrem İmamoğlu’nun 15 Temmuz kahramanı Halisdemir’in isminden rahatsız olduğuna dair açıklamalarının olduğu video;

BU ZİHNİYETE Mİ İSTANBUL’U TESLİM EDECEĞİZ?

AK Parti Milletvekili Markar Esayan, İmamoğlu'nun 15 Temmuz hain FETÖ’cü darbesi sırasında Brüksel'den paylaştığı bir mesajı alıntılayarak, “Bu zihniyete mi İstanbul’u teslim edeceğiz?” diye tepki göstermişti.

imamoglu-yurttasulh.png

İMAMOĞLU’NUN FETÖ’NÜN KONSEYİ OLAN ‘SULH’ İFADESİNİ KULLANDI

Ekrem İmamoğlu 15 Temmuz sürecinde sosyal medyadan yaptığı açıklamasında, "Tek yol demokrasi sulh içinde demokrasiye sahip çıkarak bu süreci milletçe tahrik ve taşkınlık olmaksızın aşmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ’NÜN ‘YURTTA SULH KONSEYİ’NE DESTEK MESAJI

Bu mesaj klkede darbe yapılma esnasında ‘Kim kiminle sulh yaparak yani barış içerisinde yaşanan sorunu çözebilir?’ sorusunu akla getirirken, İmamoğlu’nun mesajında ki ‘sulh’ kelimesi FETÖ’cü terör örgütlerinin TRT HABER’i işgal ederek zorla TRT spikerine okuttukları metnin ‘Yurtta Sulh Konseyi’ne atıfla yazdığı olarak yorumlandı.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.