Ekrem İmamoğlu açtı bayramlık ağzını!

Ekrem İmamoğlu açtı bayramlık ağzını!

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, ‘Sevgi dili’ adı altında Bayramın ilk ve ikinci günü yaptığı konuşmalarda hakaret ve aşağılama dilini kullandı.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde, annesi, babası ve kız kardeşi ile birlikte doğduğu kent Trabzon'a geldi. İmamoğlu’na meleket ziyaretine eşi katılmadı. İmamoğlu, havaalanı çıkışında ''Trabzon'un gururu Başkan İmamoğlu'', ''Her şey çok güzel olacak'' pankartları ile horon gösterisiyle karşılandı.

TRABZONLULARA BAYRAM MESAJI

İmamoğlu, havaalanından çıkmadan gazetecilerin ”Bayram için Trabzon’a mesajlarınız nedir” sorusuna uzun yıllar gelemediği, memleketine seçim nedeniylşe geldiğine işaret ederek, ”Valla Trabzon’a ne mesaj verilir? Trabzon’a ve bütün Karadeniz’e güzel mesajlar verilir. Öncelikle bütün hemşehrilerimin Ramazan Bayramı kutlu olsun. Güzel bir bayram gezisi olacak. Uzun süredir bayramda gelemiyordum Trabzon’a. Gerçekten içimde bir uhdeydi. Denk düştü. Seçimin de tam ortasına denk geldi ama olsun. Köyümü ziyaret edeceğim” yanıtını verdi.

İmamoğlu, konuşmasını, tam da doğum gününde, dünyaya geldiği doğduğu evin balkonundan, yaptı. İmamoğlu, “Boş konuşuyor millet, boş. Benim için esas olan, biriktirdiğin dostluklar, akrabalıklardır, eştir, dosttur” dedi.

“BENİM İYİLİK DAMARIM HERKESİ TERBİYE EDER”

İmamoğlu kendisini eleştirenlere geveze imasında bulunarak gerektiğinde kavga ettiğini belirterek, “Bazen çok konuşan, geveze olanlara diyorum ki; ‘Bak, çok gevezelik yapmayın. Ben, kavgaya da alışığım, insanları barıştırmaya da alışığım. Benimle, benim iyilik damarımla uğraşamazsınız.’ Benim iyilik damarım, herkesi terbiye eder. Benimle ilgili ismini ağzına alanlar oluyormuş, üzülüyorum. Bu ülkenin 82 milyon insanı da var. İstanbul’un her yerini de buradaki gibi yeşillikle buluşturacağım” dedi.

“ALLAH AKIL VERSİN ONLARA”

Her platformda sevgi dilinden ve güler yüzünden bahseden İmamoğlu adeta ‘bayramlık ağzını’ açarak şu şekilde konuştu: ”Bazıları da Trabzon’a gelip bana laf yetiştiriyor. Allah’ın adamı, bir mahallesini bilmezsin Trabzon’un. İşine bak. Git işini yap Ankara’da. Benimle uğraşma. Benimle uğraşamazsın zaten. O, anladı ne demek istediğimi. Buradan gider ona bu ses. Onun için Allah akıl versin onlara. Aklı olmayan bazı devlet yöneticileri var.”

HAKARETLERİNİ BUGÜN DE SÜRDÜRDÜ

Ekrem İmamoğlu, bayramın ikinci gününde, “'Neymiş? Ekrem, Yunan'mış. Ben yerinizde olsam gülerim buna. Neymiş? Ekrem Pontus'muş, teröristmiş. Allah akıl versin. Gazeteci bana terör örgütünün kucağı vesaire dedi. Ben bir tek anamın kucağını biliyorum” dedi.

“HÜCRELERİMDE VAR”

İmamoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Keşke imkan olsa, her birinizi tek tek kucaklasam. Ama şu anda bütün sevginiz ve dualarınız bana geldi, hissediyorum bunu. Hücrelerimde var. Dünyanın en mutlu, en bahtiyar insanıyım. Sizin adınızla bu şehrin bir doğmuş çocuğu, evladı olarak sizleri mahcup etmeme adına yol yürüyeceğime, ahlaklı, anlamlı ve idealist, bu güzel milletin, Türk milletinin kıymetli bir evladı olarak yol yürüyeceğime hepinizin huzurunda söz veriyorum. Şimdi de ben size İstanbul’un, Diyarbakır’ın, Şanlıurfa’nın, İzmir’in, Tekirdağ’ın, Edirne’nin, Ankara’nın, Manisa’nın, 81 ilin insanının selamını getirdim. İstanbul’un selamını getirdim.”

“BİR AVUÇ İNSANIN YAPTIĞI YANLIŞLARDAN..”

İmamoğlu kendisinin örnek bir kişi olduğunu savunarak, seçimin tekrarlanmasını ise bir avuç insan dediği kişilere bağladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kötü dilin hiç kimseye faydası yok. Beni seyreden, beni gören Trabzon’un gençleri diyecek ki, ‘İşte ben Ekrem Abi gibi olmak istiyorum.’ Ben, bu şehrin gençlerinin Ekrem Abisi’yim. Benim sorumluluğum büyük. (Ceketini çıkardı.) Vallahi terledim. İstanbul’da seçimi kazanmış bir belediye başkanıyım. Ama bir avuç insan Türkiye’nin demokrasi sürecine sıkıntı verdi. Biz süreci tamir ederken, birileri kötü sözler söyleyebilirler. Ben o laflara girmek bile istemiyorum. ‘Çaldılar’ diyebilirler, şunu diyebilirler, bunu diyebilirler. Bir avuç insanın yaptığı yanlışlardan milletimizi kurtarmak istiyoruz. İptal nedenini Ramazan ayının başında açıklayanlar, Ramazan ayının sonunda iptal nedeninin anlamsız olduğunu açıkladılar.”

“O KADAR GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIM Kİ ŞAŞIRACAKLAR”

İmamoğlu, mazbatasını alıp görev yaptığı 18 günde çok güzel mesajlar verdiğini savunarak, “Yaptığımız hizmetlerle insanlarımızın gönlünde taht kurduk. 18 gün milletimizi mutlu ederken, birilerinin de aklını başından aldı. 18 günde çıldırdılar, ben var ya o bir avuç insanı 1800 günde deli edeceğim. O kadar güzel hizmetler yapacağım ki, şaşıracaklar. Bu süreçte, hep şunu savundum. Kardeşim hizmet yarışı yapalım. Millet 2024’e kadar İstanbul’u sen yönet dedi. Size de 2023’e kadar Cumhurbaşkanlığı yetkisi verdi. Ama bu arkadaşlar bundan anlamadılar. Ekrem aşağı, Ekrem yukarı. Milletin en büyük sorunu ekonomi değil mi?”

“EKREM YUNANMIŞ, PONTUSMUŞ… ALLAH AKIL VERSİN!”

İmamoğlu daha önce kendisine ‘Sevgi pıtırcığı’ denildiğini ve sevgi dili ile konuştuğunu savunurken, burada yaptığı konuşmada ise kendisini eleştirenlere hakaret etmeyi ihmal etmedi.  İmamoğlu, kendisine ‘Pontus’ diyen Yunan gazetesine hiçbir şey söylemezken bunu kendisine soranlara ise eleştirerek şu şekilde konuştu: “Bu anlayış, tükenmişlik anlayışı. Üretemiyorlar. Bu anlayışla, bu bir avuç insan bu süreci yönetemez. Bir dur diyeceğiz. Çünkü kibir, halkından uzak, insanlarıyla diyalog kuramayan anlayışa hep birlikte güle güle demeliyiz. Partizanlık yok. Neymiş? Ekrem, Yunanmış, Pontusmuş, teröristmiş… Allah akıl versin.”

“ERMENİ, SÜRYANİ, RUMLARA SAYGI DUYAN BİR ANLAYIŞTAYIM”

İmamoğlu yine kendisini eleştirenleri ‘Akıl uçmuş’ diyerek hakaret ederek devamö ettiği konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ekrem’in inancıyla, etnik kökeniyle uğraşıyorlar. Ermeni, Süryani, Rum vatandaşına saygı duyan bir anlayışa sahibim. İnancıyla ilgili de ölçmeye çalışıyorlar. Size bakıyorlar, etnik kökeninizi, inancınızı ölçüyorlar. Bu ülkede 82 milyon vatansever var. Kötü yönetici örneklerini azaltacağız.”

“PARTİLER ÜSTÜ SÜREÇ OLDUĞUNU ANLATMALI”

CHP-İYİ Parti adayı İmamoğlu, kendisine tam destek veren HDP, TKP gi,bi gruplara da işaret ederek şu şekilde konuştu: “İstanbul’a dönüp, partiler üstü süreç olduğunu anlatmalı. Bunu hep birlikte başaracağız. Asla yalnız yürümeyeceğimi biliyorum. Beni güçlü kılacağınızı biliyorum. Siz de bilin ki, bu yürekli kardeşiniz asal vazgeçmeyecek. İstanbul’un güzel gençleri, bana hep şunu söyledi: Ekrem Abi, bize umut ol. Sen çalış, çabala. Biz biliyoruz ki, her şey çok güzel olacak.”

Siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.