Ekrem İmamoğlu Çamlıca Camii personelini geri çekti iddiası!

Ekrem İmamoğlu Çamlıca Camii personelini geri çekti iddiası!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Çamlıca Camii'ne "Paramız yok" diyerek dirsek çevirdiği iddia edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Çamlıca Camii'ne "Paramız yok" diyerek dirsek çevirdiği iddia edildi.

Çamlıca Camii'nin 40'ı güvenlik, 35'i temizlik olmak üzere 75 elemanını İBB karşılıyordu.

İddiaya göre İBB bu elemanların ücretlerini ödemeyi kesti.

İBB maaş ödemesini kesince de Üsküdar Belediyesi ödemeleri üstlendi.

 

camlica-cami-nedir-siyasetcafe05.jpg
 

İstanbul'un yeni sembollerinden biri haline gelen ve ibadete açıldığı 7 Mart'tan bu yana 5 milyon kişinin ziyaret ettiği Büyük Çamlıca Camii hakkında bilmeyenleri de sizler için derledik:

 

NEDEN 6 MİNARELİ?
 

Büyük Çamlıca Camii, her bir bölümünde en ince ayrıntısına kadar düşünülen detaylarıyla ilgi çekerken, heybetli yapısına yakışır anlamda bazı rakamsal büyüklükleri de kapsıyor. 6 minareli olmasıyla imanın şartlarını temsil ediyor. İmanın şartlarını temsilen 6 minareli inşa edilen Büyük Çamlıca Camii'nin 3 şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, 2 şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde.

 

camlica-cami-nedir-siyasetcafe2.jpg

 

NEDEN 72 METRE?


Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor. Caminin ana kubbesinin üzerinde 3 metre 12 santimetre genişliğinde, 7 metre 77 santimetre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığında alem var.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK ALEMİ


Nanoteknolojiyle renklendirilen ve 3 parçadan oluşan alem, dünyanın en büyük alemi olma özelliğini taşıyor. 

 

camlica-cami-nedir-siyasetcafe74.jpg

 

ANA KAPISI EN BÜYÜKLERDEN


Büyük Çamlıca Camii, 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısıyla dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından birine de sahip.

 

DEV BİR KÜTÜPHANESİ VAR


Büyük Çamlıca Camii, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphane, bin 71 kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi, 3 bin 500 araçlık kapalı otoparkı bünyesinde barındırıyor. Cami, ses, ışık, ısıtma, havalandırma ve güvenlik sistemleriyle de farkını ortaya koyuyor.

 

camlica-cami-nedir-siyasetcafe1.jpg

 

7 AYDA 5 MİLYON ZİYARETÇİ


İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camii'ni 7 Mart'taki Regaip Kandili'nde sabah namazında 50 bin kişi ile buluşturduklarını, bu kadar sayıdaki kişiyle de 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmi açılışı yaptıklarını söyledi.

Büyük Çamlıca Camii'nin sadece bir cami değil, modern anlamda bir kompleks, geleneksel manada da külliye olarak tasarlandığını ifade eden Külünk, külliyenin müze dışındaki bütün unsurlarının faaliyete geçtiğini belirtti.

 

camlica-cami-nedir-siyasetcafe01.jpeg

camlica-cami-nedir-siyasetcafe02.jpg

camlica-cami-nedir-siyasetcafe00000.jpg

 

DEPREMDE 100 BİN KİŞİ BARINABİLECEK


Külünk, Büyük Çamlıca Camii'nin, yapımında modern araç gereçlerin kullanıldığı klasik bir proje olduğu, çağın en ileri tekniklerini kullanmaya gayret ettiklerine atıfla, "Bu yapının projesi hesaplanırken, deprem açısından güvenlik kat sayısı olarak İstanbul için düşünülen deprem katsayısı üzerinde bir katsayıyı dikkate alarak projelendirdik. Bu yüzdendir ki yaklaşık 100 bin insanı deprem anında barındırabilecek durumdayız. Büyük Çamlıca Camii, deprem konusunda çok sağlam binalardan biridir" diye konuştu.

 

camlica-cami-nedir-siyasetcafe25.jpg

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum