Ekrem İmamoğlu, CHP-HDP ortaklığını itiraf etti! HDP'ye teşekkür etti

Ekrem İmamoğlu, CHP-HDP ortaklığını itiraf etti! HDP'ye teşekkür etti

Yapılan son yerel seçimlerde HDP ile gizli ittifak kurduklarını itiraf eden CHP’li İBB Başkanı İmamoğlu, “HDP'nin desteğine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki belediye binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun adil olmadığını öne sürdü.


TERÖR İLTİSAKLI İTFAİYE ERİ ‘İŞİNE’ DEVAM EDECEK


İçişleri Bakanı Soylu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden İmamoğlu, terörle bağlantısı bulunan itfaiye erinin işine devam edeceğini söyledi.

İmamoğlu, "Şehit yakını itfaiye erimiz çalışmaya devam edecek. Bu yalanları, bu iftiraları atanlar gidecek." diye konuştu.


"HDP'NİN DE DESTEĞİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"


Bir gazetecinin, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın dün partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki "İstanbul'u nasıl kazandıysak İstanbul Sözleşmesi'ni de bir kez daha kazanacağız." sözünü hatırlatarak, HDP ile gizli bir ittifak olup olmadığı sorusuna İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Sorunuz elma ile armut gibi. Bir tanesi 'İşe alımla ilgili bir partiyle ortaklığınız var mı?' diye sordunuz. Ben de size net olarak, 'Hiçbir siyasi partiyle böyle bir süreçte ilişkimiz olmaz.' diye cevap vermiştim, aynı cevabı veriyorum. Benim sözlerim belli... Seçimi kazanma konusunda ortaklık değil, ortaklık ötesi, milletimin her ferdiyle ortaklığım var. Bunun içerisinde HDP'lisi de var, diğer partiler de var. Hatta iddia ile söylüyorum en az yüzde 6-7 AK Parti'li bile var. Aktif siyasetçileri de var AK Parti'nin bana oy vermiş. HDP'nin de desteğine teşekkür ediyorum."


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.