Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yıkılmak üzere olan 90 bin bina var

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yıkılmak üzere olan 90 bin bina var

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası 10 şehrimizde büyük yıkım yaşandı. Büyük depremlerin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yıkılmak üzere olan 90 binin üzerinde bina olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay'da kurulan İBB Koordinasyon Merkezi'nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İstanbul'da 90 binin üzerinde yıkılmak üzere olan bina olduğunu söyleyen İmamoğlu, "İstanbul riskli yapı envanterine sahip, acilen yol alınmalı" dedi.

 

"KEŞKE RAHAT UYUYUN DİYEBİLSEM"


Uzun yıllardır beklenen ve birçok uzman tarafından artık 'eli kulağında' olarak tanımlanan büyük Marmara depremini hatırlatarak kendisine sorular "Biz İstanbullular geceleri rahat uyuyabilir miyiz?" sorusuna cevap veren İBB Başkanı İmamoğlu, "Keşke buradan tüm İstanbullulara gece rahat uyuyun diyebilsem" yanıtını verdi.

 

90 BİNDEN FAZLA BİNA YIKILMAK ÜZERE


Ekrem İmamoğlu, İstanbul ile ilgili sözlerine şöyle devam etti:

 

"Ne yazık ki İstanbul 21 yılda hak ettiği derecede yol alamamıştı. Bu hızla devam ettiği takdirde İstanbul'un komple yenilendirilmesi ya da güçlendirilmesi için 100 yıla ihtiyacımız var. 100 yıl sonra zaten yeniden yapılması gereken birçok noktası olacak İstanbul'un. Biz yaptığımız araştırmalarla yüksek hasarlı, yıkılmak üzere olan 90 binin üzerinde bina olduğunu tahminini kamuoyuyla da paylaştık.

Şunu söylemek zorundayım. Attığımız her adımla dahi gittiğimiz yol istediğimiz bir yol, uzunluk değil. 90 bin yapının güçlendirilmesi ya da yenilenmesi gereken İstanbul için bir seferberliğe ihtiyaç var."

 

RANT UYARISI


İmamoğlu vatandaşlara rant uyarısında bulunarak, "Vatandaşımızın da bazı reflekslerini rehabilite etmesi lazım. 'İstediğimi kazanamıyorum' diye imza atmayıp bir binanın yenilenmesini engelleyen vatandaşlarımız, bunun bir rant meselesi olmadığını anlamalı. Acilen yol almamız gerekiyor. Depremin ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Bunun bugünü yoktur, yarını yoktur. Şu anı vardır." ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

 

"İnsanımızı kaybetmenin altında yatan mesele öyle afetin büyüklüğü meselesi değildir. Mesele biz kendimize binalar yapmadık, tabutlar yaptık. Bugün onun acısını yaşıyoruz. Doğru teknolojiyle yapılan hiçbir yapı insanın hayatına mal olmaz, belki hasar alır ama hayatına mal olmaz."

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.