Ekrem İmamoğlu savcılığa kaç yolsuzluk dosyası verdi?

Ekrem İmamoğlu savcılığa kaç yolsuzluk dosyası verdi?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları sırasında sıklıkla dile getirdiği AK Parti’nin İBB’deki yolsuzlukları ve bunların takibi ile ilgili sözleri hafızalardan silinmezken, kaç yolsuzluk dosyasının ele alındığı merak ediliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmaları sırasında sıklıkla dile getirdiği AK Parti’nin İBB’deki yolsuzlukları ve bunların takibi ile ilgili sözleri hafızalardan silinmezken, kaç yolsuzluk dosyasının ele alındığı merak ediliyor.

AK Parti’ye İstanbul Belediyesi’ni kaybettiren ve AK Parti’nin yolsuzluklarını ortaya çıkarma sözü veren Ekrem İmamoğlu, geçen bir yıllık sürede savcılığa kaç yolsuzluk dosyası verdi?

Bu soruyu en çok CHP tabanı merak ediyor. 

AK Parti tarafından 25 yıl yönetilen İstanbul Belediyesinin en çok tartışılan konusu yolsuzluklardı. Özellikle CHP ve diğer muhalefet partilerinin gündemi hep belediyedeki yolsuzlukla ilgili iddialar oldu.

Geçen 25 yıllık sürede, belediye ihalelerindeki yolsuzluklar, vakıflara ve derneklere aktarılan kaynaklar, kadrolaşma ve AK Parti’nin İstanbul belediyesini nasıl rant kapısına çevirdiği iddiaları gündemden düşmedi.

Mahalli seçimler yaklaşınca CHP’den aday olan Ekrem İmamoğlu’nun en büyük kozu ise bu yolsuzluk iddialarıydı. İmamoğlu gelecek, bütün yolsuzlukları ortaya çıkartacak sloganı çalışmalar başladı.

Sosyal medyada ve basında İmamoğlu ekibi tarafından AK Parti belediyesinin yolsuzlukları anlatılmaya, yazılmaya başladı. “İşte böyle soyuluyoruz” başlıkları ile birçok iddia gündeme taşındı.

Bu iddialar nasıl kanıtlanacaktı? AK Parti’nin yolsuzlukları, ancak İmamoğlu seçimi kazanınca ortaya çıkacaktı. Çünkü, İmamoğlu bütün yolsuzluk dosyalarını tek tek savcılığa vereceğini söylemişti.

 

SAVCILIĞA KAÇ DOSYA VERİLDİ?

 

Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı seçilmesinin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen savcılığa verilen dosya sayısı 0. Evet sıfır…

Yani yıllarca İstanbul belediyesindeki yolsuzluklardan bahseden CHP ve İmamoğlu bir yıldan fazla zamanda savcılığa bir tek yolsuzluk dosyası dahi vermedi.

Şimdi bundan CHP seçmeni ve 16 milyon İstanbul halkı ne anlamalı? 

İki seçenek var; Ya AK Partili İstanbul belediyesi 25 yıl boyunca hiç yolsuzluk yapmadı.

Ya da, Ekrem İmamoğlu yolsuzluk dosyalarını hasıraltı ediyor.

Eğer ikinci seçenek doğru ise ortaya başka bir soru çıkıyor: İmamoğlu bunu neden yapıyor? AK Parti ile gizli bir anlaşması mı var, yoksa kendisinin de ortaya çıkmasından korktuğu dosyalarımı var?

İşte CHP seçmeni ve 16 milyonluk İstanbul halkı bu soruların cevabını merak ediyor.

(Ben 16 milyonun hakkını korumaya geldim diyen Ekrem İmamoğlu’nun cevaplamasını bekleriz.)

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.