Ekrem İmamoğlu'na 10 Milyon Euro'luk yazılım

Ekrem İmamoğlu'na 10 Milyon Euro'luk yazılım

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Millet İttifakı Adayı olarak CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerde kullandığı yazılıma verilen para dudak uçuklattı.

İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerdeki bütçesi ne kadardı ve bunu kim/kimler karşıladı?

Bu sorunun cevabını bilmiyoruz ancak bir yazılım programı için ödendiği iddia edilen ücretin boyutu bütçenin de büyüklü hakkında fikir verebilir.

Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerde  dünyaca ünlü SAP yazılımını kullandığı ve bu yazılım için dudak uçuklatan bir ücret ödendiği iddia edildi.

 10 MİLYON EURO'LUK YAZILIM

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart seçimlerinde, seçmen bilgilerini ve seçim sonuçlarını özel bir yazılımla (programla) takip ettiği bildirildi.

Bir Alman Firması olan SAP'tan 10 milyon Euro ücretle alındığı iddia edilen programın  31 Mart seçimleri için alındığı ve yalnız İmamoğlu seçim ekibi tarafından kullanıldığı belirtildi. 

Ekrem İmamoğlu'nun sadece bir program için bu kadar yüksek bir fiyat vermesi doğal olarak seçim bütçesinin ne kadar olduğu ve bu paraların kaynağının sorgulanması gündeme geldi.

Merak edilen 10 Milyon Euro'yu kim ödedi? Seçim kampanyasına kimler yardım etti? Her fırsatta Basın karşısına geçen Ekrem İmamoğlu bu programdan ve ödenen ücertin kaynağından neden söz etmedi?

CHP'DE BU PROGRAM YOK

Yine iddialar; Bu yazılım programının Parti'den (CHP) bağımsız olarak Ekrem İmamoğlu ve seçim ekibi tarafından satın alındığı ve kullanıldığı, CHP'nin elinde bu yazılım programının olmadığı yönünde.

Eğer bu iddialar doğru ise,

CHP Adayı olarak seçime giren İmamoğlu neden Parti'den bağımsız olarak seçim/sayın programı satın alır?

Bu program neden CHP'de yok?

İmamoğlu CHP'nin adayı ise neden ayrı bir program kullandı.

Değilse kimin adayı ve bu bütçeyi kim finanse etti?

SAP NEDİR?

SAP ( SAP ERP)- Bir Alman Firması olan SAP SE tarafından geliştirilen, kurumsal kaynak planlama yazılımıdır. (Bilgisayar programı)

Bir çok fonksiyonları bulunan program Almanya dahil bir çok Ülkede kullanılmaktadır. Yüzbinlerce veriği aynı anda depolama ve takip etme özelliği bulunan SAP yazılımı özel tercihlere göre geliştirme özelliğine de sahip.

 

 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum